0 0
Veggie Burger από κόκκινες φακές

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
Για τα Burger
250 γρ. Φακές Κόκκινες
1 τεμ. Πατάτα
2 τεμ. Καρότα
2 τεμ. Μανιτάρια λευκά
1 τεμ. Πιπεριά κόκκινη γλυκιά
Μισό Κρεμμύδι ξερό
Φρυγανιά τρίμμα
4 κλωνάρια Θυμαρι Εναλλακτικά 1 κ.γ. αποξηραμένο
Αλάτι - Πιπέρι
Για την sauce αβοκάντο
1 τεμ. Αβοκάντο
40 ml Ελαιόλαδο
1 τεμ Lime Τον χυμό του
1 κ.γ. κοφτή Σκόρδο πολτοποιημένο Εναλλακτικά μισή σκελίδα σκόρδο
2 φύλλα Μέντα
Αλάτι
Για το στήσιμο
Ψωμάκια Burger
Ντομάτα Φετες
Κρεμμύδι ξερό Ροδέλες
Μαρούλι Λόλα 1 μεγάλο φύλλο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Veggie Burger από κόκκινες φακές

Μια Vegeterian επιλογή για όλους! Burger από κόκκινες φακές που θα γίνει must στις επιλογές σας!

Υλικά

  • Για τα Burger

  • Για την sauce αβοκάντο

  • Για το στήσιμο

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Κόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρούς κύβους εκτός των μανιταριών.

2
Ολοκλήρωση

Βάζουμε τους κύβους σε νερό να βράσουν, ή αν έχουμε τα βράζουμε σε ζωμό λαχανικών για 10'. Προσθέτουμε τις κόκκινες φακές και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20' ακόμα.

3
Ολοκλήρωση

Παράλληλα σε τηγανάκι μικρό, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια τα οποία έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες μαζί με το θυμάρι. Μόλις τα μανιτάρια βγάλουν τα νερά τους περιμένουμε να εξατμιστούν και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

4
Ολοκλήρωση

Περνάμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας από ένα σουρωτήρι και κρατάμε τον ζωμό.
Βάζουμε στο multi τα βρασμένα λαχανικά μαζί με τα σοταρισμένα και τα αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5
Ολοκλήρωση

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μείγμα λαχανικών, προσθέτουμε φρυγανιά τριμμένη και ανακατεύουμε. Βάζουμε όση φρυγανιά χρειάζεται μέχρι να μπορεί το μείγμα να σταθεί όταν το πλάθουμε σε μπιφτέκια.

6
Ολοκλήρωση

Σε ταψάκι με λαδόκολλα, βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, πλάθουμε τα μπιφτέκια κόκκινης φακής και τα τοποθετούμε με μικρά κενά μεταξύ τους.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 χωρίς αέρα, βάζουμε το ταψί και αφήνουμε να ψηθούν από 10' την κάθε πλευρά.

7
Ολοκλήρωση

Παράλληλα με τα μπιφτέκια, βάζουμε σε multi την σάρκα του αβοκάντο, το λάδι, το χυμό lime, το σκόρδο και τα αλέθουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα. Αν θέλουμε λίγο πιο δροσιστική γεύση μπορούμε αν έχουμε να προσθέσουμε 1-2 φύλλα φρέσκιας μέντας κατά το άλεσμα.

8
Ολοκλήρωση

Για το στήσιμο αλείφουμε την σως αβοκάντο στο ψωμάκι. "Χτίζουμε" προς τα πάνω με ένα φύλλο λόλα, το burger κόκκινης φακής, μια φέτα τομάτα, λίγο κρεμμύδι και το ψωμάκι για να κλείσουμε το burger μας.

Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή ψητά λαχανικά της επιλογής σας.

9
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Όσο πιο μικρούς κύβους κόψουμε τα λαχανικά μας, τόσο πιο γρήγορα θα βράσουν
* Τον ζωμό τον κρατάμε για να προσθέσουμε λίγο στο μείγμα μας αν μας πέσει περισσότερη φρυγανιά από όσο πρέπει και χρειαστεί να το αραιώσουμε.
* Αν δεν χρειαστούμε τον ζωμό, μπορούμε να τον απολαύσουμε είτε σαν σούπα βελουτέ, είτε βράζοντας τον μαζί με λίγο ρύζι γλασέ.
* Τα μπιφτέκια χρειάζονται όγκο κατά το ψήσιμο γιατί τείνουν να απλώνουν.
* Αν θέλετε λίγο πιο έντονη γεύση στα μπιφτέκια κόκκινης φακής, μπορούμε να τα τηγανίσουμε αντί να τα ψήσουμε.
* Για να στέκονται τα burger στο σερβίρισμα, τους περνάμε κάθετα ξύλινες ή μεταλλικές σούβλες ώστε να τα κρατάνε μαζί.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Φάβα
επόμενο
Γκασπάτσο
προηγούμενο
Φάβα
επόμενο
Γκασπάτσο

Πρόσθεσε σχόλιο