0 0
Σουφλέ Πατάτας light

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Σουφλέ Πατάτας light

Μια light εκδοχή του σουφλέ πατάτας χωρίς κρέμα γάλακτος!

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Κόψτε τις πατάτες σε όσο πιο λεπτές ροδέλες μπορείτε. Αν θέλετε να μην πάρουν χρώμα αφήστε τες σε νερό μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε απλά φροντίστε να τις στεγνώσετε με λίγο χαρτί κουζίνας όταν τις βγάλετε.
Κόψτε το μπέικον σε κύβους.
Βάλτε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 170 βαθμούς με αέρα.

2
Ολοκλήρωση

Σε ένα μπολ ρίξτε το γάλα, το θυμάρι, τη σκόνη σκόρδου, πιπέρι και αλάτι. Ανακατέψτε καλά.

3
Ολοκλήρωση

Σε πυρίμαχο σκεύος της επιλογής σας αλείψτε με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, λίγο βούτυρο στον πάτο και στα πλαϊνά. Στρώστε την πρώτη στρώση από ροδέλες πατάτας όπως στη φωτογραφία.

4
Ολοκλήρωση

Απλώστε ομοιόμορφα μπέικον, μανιτάρια και λίγη παρμεζάνα. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίξτε λίγο από το μείγμα με το γάλα και τα μυρωδικά.

5
Ολοκλήρωση

Όταν φτάσετε στη μέση του σκεύους βάλτε προσεκτικά ροδέλες πατάτας περιμετρικά όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

6
Ολοκλήρωση

Συνεχίστε όπως περιγράφουμε στο βήμα 4 μέχρι να τελειώσουν οι ροδέλες ή να γεμίσει το σκεύος σας. Ρίξτε από πάνω αν σας έχει μείνει μείγμα από το γάλα με τα μυρωδικά.
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και βάλτε στο φούρνο.

7
Ολοκλήρωση

Το φαγητό χρειάζεται περίπου 50 λεπτά και έχει άμεση σχέση με το πόσο λεπτές κάνατε τις ροδέλες. Στα 40 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
Μόλις το αποσύρετε από το φούρνο, αφήστε το σκεύος για 10 λεπτά να κατέβει λίγο η θερμοκρασία του.. Με ένα μαχαίρι βοηθήστε περιμετρικά σε περίπτωση που έχει πιάσει λίγο στο πλάι.
Βάλτε ένα πιάτο από πάνω και αναποδογυρίστε το σκεύος. Αν βγάλει λίγα υγρά αφαιρέστε τα με λίγο χαρτί κουζίνας ή αν έχει λίγα περισσότερα, πριν βγάλετε το σκεύος, γυρίστε ελαφρά το πιάτο στο νεροχύτη και αφήστε τα να φύγουν.
Αφαιρέστε το σκεύος, πασπαλίστε με παρμεζάνα και λίγο θυμάρι και απολαύστε μια light εκδοχή του σουφλέ!

Καλή σας όρεξη!

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Λιγκουίνι Αλφρέντο με κοτόπουλο
επόμενο
Ριζότο κολοκυθιού
προηγούμενο
Λιγκουίνι Αλφρέντο με κοτόπουλο
επόμενο
Ριζότο κολοκυθιού

Πρόσθεσε σχόλιο