Σνίτσελ χοιρινό με μανιτάρια α λα κρεμ
Γρήγορο και εύκολο μεσημεριανό με απλά υλικά!
Υλικά
6 κομμάτια Σνίτσελ χοιρινό
200 γρ Μανιτάρια Πλευρώτους
3 Αυγά
200 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 Σκελίδα σκόρδο
150 γρ Φρυγανιά τρίμμα
1/3 ματσάκι Μαϊντανός
300 ml Κρέμα γάλακτος
60 ml Κρασί λευκό
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
200 ml Ηλιέλαιο
Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Κόβουμε τα πλευρώτους στο μέγεθος που θέλουμε. |
| Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια για 5 λεπτά και ανακατεύουμε να πάει το λάδι παντού και να μαλακώσουν ελαφρώς. |
| Προσθέτουμε ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι (κατα προτίμηση λευκό) και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε τα μανιτάρια να τραβήξουν το κρασί και να εξατμιστεί το αλκοόλ για 5-7 λεπτά. |
| Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή την ένταση, βάζουμε τον μαϊντανό και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε στο πλάι. |
| Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά και τα απλώνουμε σε ένα πιάτο. Το ίδιο κάνουμε για το αλεύρι και το θρύμμα φρυγανιάς (ή θρύμμα φουρνισμένου ψωμιού). Περνάμε κάθε κομμάτι σνίτσελ από το αλεύρι(και από τις 2 μεριές), μετά από τα αυγά και μετά από το θρύμμα. |
| Σε άλλο τηγάνι σε ηλιέλαιο τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (170-180 βαθμούς) τα παναρισμένα σνίτσελ μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα (10 λεπτά ανά μεριά περίπου) |
| Τα ακουμπάμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί. |
| Όταν είναι έτοιμα και έχουν στεγνώσει ελαφρώς από το λάδι, σερβίρουμε σε ένα πιάτο με την σάλτσα από πάνω. Καλή σας όρεξη! |
https://thehungrysloth.com
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο