0 0
Σάλτσα ρεβιθιών

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
500 γρ Ρεβίθια
1 Κρεμμύδι ξερό
2 Καρότα
1 Γλυκοπατάτες
250 ml Γάλα καρύδας
1 κ.γ. Κύμινο
1 κ.γ. Κολίανδρος
1 κ.γ. Κάρυ
1 κ.γ. Τζίντζερ
2 κ.σ. Βούτυρο
Μαϊντανός Για το σερβίρισμα
Αλάτι - Πιπέρι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Σάλτσα ρεβιθιών

Μια διαφορετική προσέγγιση σε ένα πολύ ιδιαίτερο τύπο οσπρίων!

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό να μουλιάσουν.

2
Ολοκλήρωση

Ρίχνουμε το νερό από τα ρεβίθια και σε καθαρό τα βράζουμε για 15 λεπτά. Τα ρεβίθια κατά το βράσιμο θα βγάλουν αφρό τον οποίο πρέπει να απομακρύνουμε με ένα κουτάλι.

3
Ολοκλήρωση

Κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι και την γλυκοπατάτα και τρίβουμε το καρότο και το τζίντζερ

4
Ολοκλήρωση

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με μία κουταλιά βούτυρο τα κομμένα και τριμμένα λαχανικά μας. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και μόλις μαλακώσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

5
Ολοκλήρωση

Ρίχνουμε το νερό απο τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε ελαφρά για να μην χάσουν πολύ από τη θερμοκρασία τους και τα επιστρέφουμε πίσω στην κατσαρόλα. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά.

6
Ολοκλήρωση

Σε δυνατή φωτιά, στη ίδια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας κα αφήνουμε να πάρει μία βράση. Μετά χαμηλώνουμε σε μέτρια και προσθέτουμε 2 κούπες νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα μας για περίπου μία ώρα.

7
Ολοκλήρωση

Στο τέλος βάζουμε αλάτι και πιπέρι και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα με το γούστο μας. Τη σερβίρετε ιδανικά πάνω από ρύζι με έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό για περισσότερο χρώμα αλλά και γεύση.

Καλή σας όρεξη!

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζάχαρη άχνη
επόμενο
Σάλτσα φέτας
προηγούμενο
Γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζάχαρη άχνη
επόμενο
Σάλτσα φέτας

Πρόσθεσε σχόλιο