0 0
Ριζότο με ψάρι της προηγούμενης μέρας

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
200 γρ Ψάρι ξεψαχνισμένο
150 γρ Ρύζι basmati
1 κ.σ. Βούτυρο
1 Κρεμμύδι ξερό
1 Σκελίδα σκόρδο
300 ml Νερό
Αλάτι - Πιπέρι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Ριζότο με ψάρι της προηγούμενης μέρας

Καθαρό ψάρι που περίσσεψε από το μεσημεριανό, γίνεται ένα μοναδικό ριζότο για το βραδινό σας!

Χαρακτηριστικά:

    Υλικά

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Η συνταγή αυτή βασίζεται σε ψάρι στο φούρνο που δεν καταναλώθηκε στο γεύμα και μετατράπηκε σε ένα ριζότο για το επόμενο.
    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε ψάρι αρκεί να έχετε κρατήσει κάπου τα υγρά που έμειναν στο ταψί που μαγειρεύτηκε. Σε αυτή τη συνταγή τα ψάρια μας είναι, κέφαλοι, λαβράκι και σολομός και τα υγρά τους περιέχουν ελαιόλαδο, λεμόνι, ρίγανη, δενδρολίβανο και αλατοπίπερο.

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Ξεψαχνίζουμε και καθαρίζουμε σχολαστικά από κόκκαλα τα ψάρια.

    2
    Ολοκλήρωση

    Λιώνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά.

    3
    Ολοκλήρωση

    Όταν μαλακώσει, βάζουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε μέχρι να τραβήξει το βούτυρο, για 1 λεπτό περίπου.

    4
    Ολοκλήρωση

    Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε νερό κάθε φορά που λιγοστεύουν τα υγρά, με μια κουτάλα. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει 3 φορές τουλάχιστον για να μαλακώσει το ρύζι.

    5
    Ολοκλήρωση

    Στην τελευταία φορά που θα βάλουμε νερό, προσθέτουμε 2 κ.σ. από τα υγρά που κρατήσαμε από το ταψί που μαγειρεύτηκαν τα ψάρια και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι σε αυτό το σημείο.

    6
    Ολοκλήρωση

    Αφήνουμε να τραβήξει τα πολλά υγρά και στα τελευταία 5 λεπτά πριν βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το καθαρισμένο ψάρι. Ανακατεύουμε καλά.

    7
    Ολοκλήρωση

    Σερβίρουμε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Καλή σας όρεξη!

    Panos

    https://thehungrysloth.com

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Γρήγορος Καγιανάς
    επόμενο
    Κανελόνια με κιμά
    προηγούμενο
    Γρήγορος Καγιανάς
    επόμενο
    Κανελόνια με κιμά

    Πρόσθεσε σχόλιο