0 0
Ριζότο κολοκυθιού

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Ριζότο κολοκυθιού

Ένα νόστιμο ριζότο με κολοκύθι, μανιτάρια και αρακά!

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Καθαρίστε και κόψτε τα κολοκύθια σε κύβους.
Σε βαθύ τηγάνι βάλτε 1,5 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κολοκύθια για 2 λεπτά μόνα τους.

2
Ολοκλήρωση

Προσθέστε τον αρακά και συνεχίστε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.

3
Ολοκλήρωση

Προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.

4
Ολοκλήρωση

Σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

5
Ολοκλήρωση

Όσο σοτάρετε το λαχανικά, θρυμματίστε με ένα γουδοχέρι το αποξηραμένο δενδρολίβανο.

6
Ολοκλήρωση

Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, βάλτε το περιεχόμενο σε ένα πιάτο και ρίξτε το θρυμματισμένο δενδρολίβανο την ρίγανη αλάτι και πιπέρι. Κρατήστε λίγα μυρωδικά για το σερβίρισμα.

7
Ολοκλήρωση

Στο ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά λιώστε μια κουταλιά βούτυρο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε μέχρι να τραβήξει το βούτυρο και πάρει απαλό κίτρινο χρώμα.

8
Ολοκλήρωση

Βάλτε ζωμό λαχανικών μέχρι να σκεπάσει το περιεχόμενο του τηγανιού και αφήστε το να βράσει και να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του ζωμού.

9
Ολοκλήρωση

Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει το ρύζι. Όταν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα (περίπου στα 25 λεπτά) ρίξτε τα λαχανικά στο τηγάνι, ανακατέψτε και αφήστε όσο χρειάζεται ώστε να ελαττωθούν τα περισσευούμενα υγρά.
Για να δείτε ότι είστε στο σωστό σημείο για να σταματήσετε το μαγείρεμα, με την κουτάλα τραβήχτε λίγο από το ρύζι όπως φαίνεται στη φωτογραφία και προσέξτε με ποιον τρόπο επιστρέφουν τα υγρά στον πάτο του τηγανιού. Αν ξαναγεμίζουν γρήγορα, αφήστε το λίγο ακόμα, ενώ αν αργούν να επιστρέψουν είναι έτοιμο.

10
Ολοκλήρωση

Βάλτε και ανακατέψτε μιση κουταλιά βούτυρο στο ριζότο ώστε να "γυαλίσει" και να το αποτρέψει από το να κολλάει όσο κρυώνει.
Σερβίρετε το ριζότο ζεστό, ρίξτε τα υπόλοιπα μυρωδικά που κρατήσατε και τρίψτε παρμεζάνα.

Καλή σας όρεξη!

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Σουφλέ Πατάτας light
επόμενο
Απλή ομελέτα φούρνου χωρίς τηγάνισμα
προηγούμενο
Σουφλέ Πατάτας light
επόμενο
Απλή ομελέτα φούρνου χωρίς τηγάνισμα

Πρόσθεσε σχόλιο