0 0
Πατάτες Romanoff με μπέικον

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
4 Πατάτες Μεγάλες
1 Κρεμμύδι ξερό Μικρό ή 2 Κοκάρια
150 γρ Κασέρι
300 γρ Γιαούρτι
4 φέτες Μπέικον
4 κ.γ. Αλάτι
1 κ.γ. Πιπέρι λευκό

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Πατάτες Romanoff με μπέικον

Ιδανικό συνοδευτικό σε κρέας ψητό ή τηγανητό!

Χαρακτηριστικά:

    Υλικά

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
    Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες να φύγει το χώμα και τα σημάδια, τις στεγνώνουμε με ένα πανάκι και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Με ένα μαχαίρι τις τρυπάμε για να τις βοηθήσουμε να ψηθούν εσωτερικά.
    Τις αφήνουμε να ψηθούν για 1 ώρα και 15 λεπτά. Για να δούμε αν είναι έτοιμες, τις τρυπάμε με ένα μαχαίρι μέχρι το κέντρο. Αν μπαίνει με ευκολία είναι έτοιμες.

    2
    Ολοκλήρωση

    Βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τις πατάτες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
    Όταν κρυώσουν, τις βάζουμε σε ένα πιάτο και τις σφραγίζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τις πατάτες στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσουν. Αν μπορείτε να τις αφήσετε όλο το βράδυ ακόμη καλύτερα.

    3
    Ολοκλήρωση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς χωρίς αέρα.
    Με τον τρίφτη τρίβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στο γεγονός ότι δεν τις θέλουμε κολλημένες αφού τριφτούν αλλά αφρατεμένες και να έχουν όγκο.

    4
    Ολοκλήρωση

    Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι, μπέικον και τρίβουμε το τυρί. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω μέχρι να κάνουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

    5
    Ολοκλήρωση

    Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά.

    6
    Ολοκλήρωση

    Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και με ένα κομμάτι απορροφητικό χαρτί απλώνουμε ελάχιστο βούτυρο στο εσωτερικό του ώστε να μην κολλήσουν οι πατάτες.
    Μοιράζουμε το μίγμα στο σκεύος χωρίς να το πατήσουμε. Εξακολουθούμε να το θέλουμε με όσο περισσότερο όγκο γίνεται.

    7
    Ολοκλήρωση

    Το βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα.
    Στα 20 λεπτά ανάβουμε τον αέρα ώστε να χρυσίσουν οι κορυφές.
    Σερβίρουμε ζεστό δίπλα απο μπριζόλες, πανσέτες, ή ψητό κρέας.

    Καλή όρεξη!

    Panos

    https://thehungrysloth.com

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Πανσέτες με μέλι και μουστάρδα
    επόμενο
    Μελομακάρονα
    προηγούμενο
    Πανσέτες με μέλι και μουστάρδα
    επόμενο
    Μελομακάρονα

    Πρόσθεσε σχόλιο