Υλικά
- 1/2 κιλό ΜακαρόνιαΝο 3
- 1/2 κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος
- 100 gr Ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας Βούτυρο
- 200 gr Χυμός ντομάτας
- 4 Κρόκους αυγών
- 250 gr Mix τυριών
- Μοσχοκάρυδο
- Κανέλλα
- Αλάτι - Πιπέρι
- 4 κουτ.σούπας κοφτές Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 600 gr Γάλα φρέσκο
- 1 Κρεμμύδι ξερό
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για τον κιμάΤσιγαρίζω το κρεμμύδι στα 100 gr ελαιόλαδου και πασπαλίζω ελαφριά. Ρίχνω τον κιμά και τον αφήνω να βράσει μισοσκεπασμένος. Μετά προσθέτω τον χυμό ντομάτας, μοσχοκάρυδο, κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Τον αφήνω να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία ώσπου να μείνει με το λάδι του. Τέλος, ρίχνω 2 κρόκους αυγών και μία χούφτα τριμμένο τυρί. |
2 Ολοκλήρωση | Για τα μακαρόνιαΒράζω τα μακαρόνια al dente σε αλατισμένο νερό. |
3 Ολοκλήρωση | Για τη μπεσαμέλΛιώνω μία κουτ. σούπας βούτυρο και ρίχνω εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σβολιάσουν. Αλατίζω και ανακατεύω ώσπου να πήξει. Απομακρύνω από τη φωτιά και ρίχνω μέσα τους 2 κρόκους, το μοσχοκάρυδο και 75 gr τυριού τα οποία έχω ανακατέψει από πριν. |
4 Ολοκλήρωση | Για τη σύνθεσηΣε ένα ταψί ρίχνω τον κιμά και τα μακαρόνια, είτε σε στρώσεις, είτε ανάμικτα, στο τέλος την μπεσαμέλ και πασπαλίζω με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. |