0 0
Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
300gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
85gr. Ζάχαρη Καστανή
150gr. Βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
2 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 Βανίλια σε σκόνη
1/2 κ.γλ Μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. Κονιάκ
1/2 κ.γλ Αλάτι
400gr. Μαρμελάδα φράουλα

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα

Η αγαπημένη μας πάστα φλώρα με τραγανή ζύμη και μαρμελάδα φράουλα!

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλάτι, το αυγό, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλεύρι σιγά σιγά. Πλάθουμε το μείγμα με τα χέρια μας, δημιουργώντας ένα απαλό ζυμάρι.

2
Ολοκλήρωση

Τυλίγουμε με μία μεμβράνη το ζυμάρι μας και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Όταν σφίξει η ζύμη μας, τη βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
Κρατάμε το ¼ από τη ζύμη μας και βάζουμε την υπόλοιπη ανάμεσα σε 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη μας και τη μεταφέρουμε σε μία φόρμα με αλεύρι και βούτυρο με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25 εκ. Ό,τι περισσεύει το στρώνουμε στη φόρμα με τα χέρια δημιουργώντας και ένα τοίχωμα γύρω γύρω ύψους 2 εκ.

3
Ολοκλήρωση

Απλώνουμε μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια.
Έπειτα παίρνουμε τη ζύμη που είχαμε αφήσει στην άκρη και πλάθουμε σε λωρίδες 2 εκατοστών. Τα τοποθετούμε σταυρωτά και διαγώνια πάνω από τη μαρμελάδα αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Χτυπάμε το αυγό και με ένα πινέλο αλείφουμε την κάθε λωρίδα και τα τοιχώματα της ζύμης γύρω γύρω.

4
Ολοκλήρωση

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 30-40 λεπτά, να πάρει ωραίο χρώμα.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.

katrinavog

Ηome cook «κάντε τα καθημερινά απλά»

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Σπαγγέτι με πέστο βασιλκού, ντοματίνια και μοτσαρέλα
επόμενο
Μπρουσκέτες τόνου
προηγούμενο
Σπαγγέτι με πέστο βασιλκού, ντοματίνια και μοτσαρέλα
επόμενο
Μπρουσκέτες τόνου

Πρόσθεσε σχόλιο