Πανσέτες με μέλι και μουστάρδα
Πεντανόστιμες πανσέτες σε σάλτσα μέλι-μουστάρδα!
Υλικά
6 τεμ. Χοιρινή πανσέτα
1 Κρεμμύδι ξερό
2 Σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. Βούτυρο
1 κ.σ. Θυμαρι
3 κ.σ. Μηλόξυδο
Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Σε τηγάνι με παχιά βάση, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν λιώσει και κάψει βάζουμε τις μισές πανσέτες για 5 -7 λεπτά (ανάλογα το πάχος τους) από την κάθε μεριά. |
| Παράλληλα σε ένα μπολ αναμιγνύουμε καλά το μέλι, το μηλόξυδο και τη μουστάρδα. |
| Βγάζουμε τις πανσέτες όταν είναι έτοιμες και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι με τα υγρά από τις πανσέτες, σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι (σε χοντρούς κύβους) και τις σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένες). |
| Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά μας, ρίχνουμε το μίγμα μέλι-ξύδι-μουστάρδα στο τηγάνι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. |
| Αλλάζουμε την ένταση της φωτιάς σε χαμηλή και προσθέτουμε το θυμάρι. Ανακατεύουμε και φέρνουμε τις μισές πανσέτες στο τηγάνι. Τις αφήνουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε μεριά ώστε να καραμελώσει η σάλτσα πάνω τους και βάζουμε σε πιάτα που θα τις σερβίρουμε. Κάνουμε το ίδιο και για τις υπόλοιπες. Όταν τις σερβίρουμε, ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα που περίσσεψε στο τηγάνι |
| Συνοδέψτε είτε με πατάτες φούρνου, είτε με τηγανητές, είτε με ρύζι ή ακόμα και ψητά λαχανικά! Καλή όρεξη! |
https://thehungrysloth.com
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο