Υλικά
- 1 1/2 κούπα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. Αλάτι
- 1 κ.σ. Ζάχαρη λευκή
- 1 1/4 κούπα Γάλα Αγελάδος
- 1 Αυγό
- 3 κ.σ. Βούτυρο
- 2 Βανίλια σε σκόνη
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για τη ζύμηΣε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, τη βανίλια,το αλάτι και τη ζάχαρη. Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο. Aνακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. |
2 Ολοκλήρωση | ΨήσιμοΣτη συνέχεια, ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για να μην μας καούν. Με μία σπάτουλα γυρίζουμε τα pancakes από την άλλη πλευρά. Χρειαζόμαστε 2-3 λεπτά για την κάθε πλευρά. |
3 Ολοκλήρωση | Για το σερβίρισμαΤοποθετούμε τα pancakes σε ένα μεγάλο πιάτο, το ένα πάνω στο άλλο μέχρι να φτιάξουμε μία στοίβα. Περιχύνουμε με μέλι, ξηρούς καρπούς ή όποιο συνδυασμό εμείς θέλουμε! |