Υλικά
- 225gr. Βούτυρο τύπου Κερκύραςσε θερμοκρασία δωματίου
- 150gr. Ζάχαρη λευκή
- 280gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1-2 κ.σ. Γάλα φρέσκο
- 2-3 Βανίλια σε σκόνη
- 1/2 κ.γλ. Αλάτι
- 1 Αυγόσε θερμοκρασία δωματίου
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα, το αλάτι και τη βανίλια σε σκόνη. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και το βάζουμε τουλάχιστον για μισή ώρα στο ψυγείο. |
2 Ολοκλήρωση | Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και φτιάχνουμε ροζέτες με το κορνέ ή τους δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε. Αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους γιατί με το ψήσιμο απλώνουν. |
3 Ολοκλήρωση | Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν. |
4 Ολοκλήρωση | Tips* Μην παραλείψετε να παγώσετε για τουλάχιστον μισή ώρα το μείγμα στο ψυγείο. |