Υλικά
Κιμάς
- 750 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 Κρεμμύδι ξερό
- 2 Σκελίδες σκόρδο
- 1 Καρότο
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 400 ml Τομάτα κονκασέ (με κομμάτια τομάτας)
- 1 κ.σ. Ντομάτα πελτές
- 150 ml Χυμός ντομάτας
- 2 Φύλλα δάφνης
- 1 Κανέλα ξύλο
- Αλάτι - Πιπέρι
- 100 γρ Κεφαλοτύρι
- 50 ml Κόκκινο κρασί
Βάση
- 2 Πατάτες
- 2 Μελιτζάνες φλάσκες
- 2 Κολοκύθια
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι - Πιπέρι
Μπεσαμέλ
- 100 γρ Βούτυρο
- 100 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 lt Γάλα φρέσκο
- 50 γρ Κεφαλοτύρι
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | |
2 Ολοκλήρωση | Παράλληλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά. Όταν πάρει χρώμα και εξατμιστούν τα υγρά του, προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο και το καρότο τριμμένο. Αφήνουμε να μαλακώσουν για 5 λεπτά και να αρωματίσουν τον κιμά και προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας. Ανακατεύουμε και τον σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. |
3 Ολοκλήρωση | Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και δίνουμε λίγο χρόνο να εξατμιστεί το αλκοόλ. |
4 Ολοκλήρωση | |
5 Ολοκλήρωση | Όταν το ταψί σας είναι έτοιμο, βάλτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κάντε μια γρήγορη μπεσαμέλ ακολουθώντας τις οδηγίες μας εδώ (Μπεσαμελ). |
6 Ολοκλήρωση | |
7 Ολοκλήρωση |