0 0
Μουσακάς

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Μουσακάς

Παραδοσιακός μουσακάς χωρίς τηγάνισμα!

Κουζίνα:

Υλικά

  • Κιμάς

  • Βάση

  • Μπεσαμέλ

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Κόβουμε σε φέτες 1 - 1.5 cm τις πατάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες.
Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε τις φέτες από τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και δίνουμε χρώμα για 15-20 λεπτά.

2
Ολοκλήρωση

Παράλληλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά. Όταν πάρει χρώμα και εξατμιστούν τα υγρά του, προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο και το καρότο τριμμένο. Αφήνουμε να μαλακώσουν για 5 λεπτά και να αρωματίσουν τον κιμά και προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας. Ανακατεύουμε και τον σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.

3
Ολοκλήρωση

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και δίνουμε λίγο χρόνο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις τομάτες κονκασέ και τον χυμό τομάτας καθώς και το ξύλο κανέλας, φύλλα δάφνης αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα μας για 20-25 λεπτά και βγάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και ρίχνουμε το τριμμένο κελαφοτύρι και ανακατεύουμε.

4
Ολοκλήρωση

Σε πυρίμαχο σκεύος βουτυρώνουμε πολύ ελαφρά τη βάση και τα πλαϊνά και στρώνουμε τα λαχανικά μας. Όταν τελειώσουν τα λαχανικά, στρώνουμε τον κιμά.

5
Ολοκλήρωση

Όταν το ταψί σας είναι έτοιμο, βάλτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κάντε μια γρήγορη μπεσαμέλ ακολουθώντας τις οδηγίες μας εδώ (Μπεσαμελ).
Όταν είναι έτοιμη η μπεσαμέλ, στρώστε την πάνω από τον κιμά και ρίξτε το τριμμένο κεφαλοτύρι από πανω.

6
Ολοκλήρωση

Αφήστε το ταψί στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

7
Ολοκλήρωση

Πριν κόψετε σε κομμάτια αφήστε 10-15 λεπτά χρόνο εκτός φούρνου μέχρι να χάσει λίγο τη θερμοκρασία του ώστε να μην σας διαλυθούν τα κομμάτια κατά το σερβίρισμα σε πιάτο.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Brownies με κακάο και φυστικοβούτυρο
επόμενο
Μοσχάρι με πατάτες γιαχνί
προηγούμενο
Brownies με κακάο και φυστικοβούτυρο
επόμενο
Μοσχάρι με πατάτες γιαχνί

Πρόσθεσε σχόλιο