Μοσχάρι με πατάτες γιαχνί
Μοσχαράκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα με πατάτες γιαχνί!
Υλικά
1 kg Ελιά μόσχου
2 Καρότα
2 Κρεμμύδια
4 Πατάτες
1 κ.σ. Πάστα τομάτας
2 Φύλλα δάφνης
1 Κανέλα ξύλο
4-5 κόκκους Μπαχάρι
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
50 ml Κρασί λευκό
Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180. Κόβετε τα καρότα σε ροδέλες, τα κρεμμύδια στα 6 (χοντρά κομμάτια) και τις πατάτες κυδωνάτες. Απλώστε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, με ελάχιστο λάδι, αλάτι και πιπέρι. |
| Ψήστε για 25' μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να πάρουν λίγο χρώμα οι πατάτες. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το ταψί στο πλάι. |
| Παράλληλα, παίρνουμε το κρέας (κομμένο σε μερίδες), το σκουπίζουμε καλά και το σοτάρουμε σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε ένα πιάτο δίπλα. |
| Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε να "χρωματίσουμε" τα καρότα για 7'. Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ξύλο κανέλας, τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια και την πάστα τομάτας. Ανακατεύουμε και την αφήνουμε να σοταριστεί για 1 λεπτό. |
| Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και καλύπτουμε με νερό μέχρι να σκεπαστεί το περιεχόμενο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 70΄. |
| Στα 70' λεπτά προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20-25 λεπτά. Κοιτάμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νερό γιατί οι πατάτες θα τραβήξουν αρκετό. |
| Αν στη μιαμιση ώρα δεν έχει μαλακώσει αρκετά το κρέας, αφαιρούμε τα λαχανικά μας προσεκτικά να μην τα σπάσουμε και συνεχίζουμε να το μαγειρεύουμε μόνο του μέχρι να μαλακώσει. Σερβίρουμε με φέτα ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη! Καλή σας όρεξη! |
https://thehungrysloth.com
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο