0 0
Μοσχάρι λεμονάτο με μανιτάρια

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Μοσχάρι λεμονάτο με μανιτάρια

Μία κλασσική και αγαπημένη συνταγή, όπως μου την έμαθε η μανούλα μου με μία μικρή προσθήκη, τα μανιτάρια. Το μυστικό κρύβεται στο σιγομαγειρεμένο κρέας, ώστε να γίνει τρυφερό, ενώ η σάλτσα με τα μανιτάρια απογειώνει τη γεύση. Η χύτρα ταχύτητας θα σας λύσει τα χέρια, καθώς το κρέας είναι έτοιμο μόλις σε 35 με 40 λεπτά. Η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό είναι Κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια με πατατούλες ή ρύζι, σαλάτα και μπόλικο ψωμάκι για να βουτάς στη σάλτσα. Καλή μας όρεξη!!!

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Πλένουμε καλά το μοσχάρι και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στίβουμε τα λεμόνια.

2
Ολοκλήρωση

Σε χύτρα ταχύτητας, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το μοσχάρι για 5 λεπτά,ανακατεύοντας το συχνά ώστε να ασπρίσουν τα κομμάτια απο όλες τις πλευρές.

3
Ολοκλήρωση

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε για άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το χυμό απο τα λεμόνια,τον κύβο λαχανικών, τα φύλλα δάφνης,αλάτι,πιπέρι και 100-150 ml νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κλείνουμε το καπάκι της χύτρας, κατεβάζουμε τη φωτιά στο
ελάχιστο και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.

4
Ολοκλήρωση

Φτιάχνουμε το ρού ώς εξής: Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο, μέχρι να πάρουν υφή κρέμας. Ανοίγουμε τη χύτρα αφού αφαιρέσουμε όλο τον ατμό, προσθέτουμε το ρού και ανακατεύουμε μέχρι
δέσει η σάλτσα.Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι.

Cookos

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Σαλάτα του Καίσαρα
επόμενο
Καραμελωμένα ποπ κορν
προηγούμενο
Σαλάτα του Καίσαρα
επόμενο
Καραμελωμένα ποπ κορν

Πρόσθεσε σχόλιο