Υλικά
- 1 κιλό Μοσχάρι (ελιά)
- 1 μεγάλο Κρεμμύδι ξερό
- 2 Σκελίδες σκόρδο
- 200 γρ Μανιτάρια
- 1 κύβο Ζωμός λαχανικών
- 200 ml Κρασί λευκό
- 2 Φύλλα δάφνης
- 2 Λεμόνια
- 50 ml Ελαιόλαδο
- 20 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ Βούτυρο
- Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Πλένουμε καλά το μοσχάρι και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. |
2 Ολοκλήρωση | Σε χύτρα ταχύτητας, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το μοσχάρι για 5 λεπτά,ανακατεύοντας το συχνά ώστε να ασπρίσουν τα κομμάτια απο όλες τις πλευρές. |
3 Ολοκλήρωση | Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε για άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το χυμό απο τα λεμόνια,τον κύβο λαχανικών, τα φύλλα δάφνης,αλάτι,πιπέρι και 100-150 ml νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κλείνουμε το καπάκι της χύτρας, κατεβάζουμε τη φωτιά στο |
4 Ολοκλήρωση | Φτιάχνουμε το ρού ώς εξής: Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο, μέχρι να πάρουν υφή κρέμας. Ανοίγουμε τη χύτρα αφού αφαιρέσουμε όλο τον ατμό, προσθέτουμε το ρού και ανακατεύουμε μέχρι |