Υλικά
- 1 κιλό Μοσχάρι (ελιά)
- 1/2 λευκό Λάχανο
- 1 ματσάκι Σέλινο
- 2 κ.σ. Μαϊντανός
- 1 Κρεμμύδι ξερό
- 2 Σκελίδες σκόρδο
- 3 Ασπράδια αυγών
- 1 Χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 λίτρο Ζωμός βοδινού
- 50 ml Κρασί λευκό
- Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Στεγνώνετε τα κομμάτια μοσχάρι. Σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρετε το μοσχάρι ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. |
2 Ολοκλήρωση | Βγάζετε το μοσχάρι και το αφήνετε σε ένα μπολ. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε, ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Οταν είναι έτοιμα, φέρνετε πίσω τα κομμάτια μοσχαριού και σβήνετε με λευκό κρασί. Με ξύλινη ή πλαστική σπάτουλα προσεκτικά ξύνετε τον πάτο όσο εξατμίζεται το αλκοόλ ώστε να δώσετε περισσότερη γεύση στο φαγητό. |
3 Ολοκλήρωση | Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύετε. Προσθέτετε τον ζωμό (βοδινού ή λαχανικών)και μαγειρεύετε για 50' σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. |
4 Ολοκλήρωση | Παράλληλα, κόβετε το λάχανο σε λεπτές λωρίδες, ψιλοκόβετε το μαϊντανο και το σέλινο. Προαιρετικά, μπορείτε να μπλανσάρετε το λάχανο για 7-8 λεπτά για να μαλακώσει λίγο. |
5 Ολοκλήρωση | |
6 Ολοκλήρωση | Βγάζουμε στην άκρη 2-3 κουτάλες από τον ζωμό του φαγητού και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα ασπράδια, το χυμό λεμονιού και σιγά σιγά ρίχνουμε τον ζωμό ανακατεύοντας και φτιάχνουμε το αυγολέμονο. |
7 Ολοκλήρωση | Όταν περάσει ο χρόνος (1.30 ώρα), δοκιμάζουμε αν είναι μαλακό το μοσχάρι αλλιώς το αφήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ρίχνουμε το αυγολέμονο και ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει ο ζωμός. Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αλάτι - πιπέρι και σερβίρουμε. |