Υλικά
Για τα μελομακάρονα
- 1100gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 220gr Σιμιγδάλι ψιλό
- 500ml. Χυμός πορτοκάλι
- 500ml Καλαμποκέλαιο
- 220gr Ζάχαρη άχνη
- 4gr. Σόδα
- 3gr. Γαρύφαλλο σκόνη
- Ξυσμα απο 3 πορτοκάλια
- 50ml Κονιάκ
- 3gr. Κανελα σκόνη
- 2gr. Μοσχοκάρυδο
Για το σιρόπι
- 600ml. Νερό
- 800gr. Ζάχαρη λευκή
- 2 Κανέλλα ξύλο
- 3-4 Γαρύφαλλο ολόκληρο
- 4-5 φέτες πορτοκάλι
- 120gr. Μέλι
Για το γαρνίρισμα
- 100gr. Μέλι
- 150gr. Καρύδιατριμμένο
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. |
2 Ολοκλήρωση | Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού,τη σόδα, το γαρύφαλλο, την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός και ρίχνουμε τα υλικά στο μπολ με το σιμιγδάλι και το αλεύρι. Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια πολύ λίγο. |
3 Ολοκλήρωση | Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμενο φούρνο για 20 -25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα βουτάμε καυτά μέσα σε κρύο σιρόπι για περίπου 1 λεπτό. Στραγγίζουμε, περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι. |