0 0
Μελομακάρονα

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
Για τα μελομακάρονα
1100gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220gr Σιμιγδάλι ψιλό
500ml. Χυμός πορτοκάλι
500ml Καλαμποκέλαιο
220gr Ζάχαρη άχνη
4gr. Σόδα
3gr. Γαρύφαλλο σκόνη
Ξυσμα απο 3 πορτοκάλια
50ml Κονιάκ
3gr. Κανελα σκόνη
2gr. Μοσχοκάρυδο
Για το σιρόπι
600ml. Νερό
800gr. Ζάχαρη λευκή
2 Κανέλλα ξύλο
3-4 Γαρύφαλλο ολόκληρο
4-5 φέτες πορτοκάλι
120gr. Μέλι
Για το γαρνίρισμα
100gr. Μέλι
150gr. Καρύδια τριμμένο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Μελομακάρονα

Το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων!

Χαρακτηριστικά:
    Κουζίνα:

    Υλικά

    • Για τα μελομακάρονα

    • Για το σιρόπι

    • Για το γαρνίρισμα

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

    2
    Ολοκλήρωση

    Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού,τη σόδα, το γαρύφαλλο, την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός και ρίχνουμε τα υλικά στο μπολ με το σιμιγδάλι και το αλεύρι. Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια πολύ λίγο.

    3
    Ολοκλήρωση

    Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμενο φούρνο για 20 -25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα βουτάμε καυτά μέσα σε κρύο σιρόπι για περίπου 1 λεπτό. Στραγγίζουμε, περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι.

    katrinavog

    Ηome cook «κάντε τα καθημερινά απλά»

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Πατάτες Romanoff με μπέικον
    επόμενο
    Μαλακά μπισκότα βουτύρου
    προηγούμενο
    Πατάτες Romanoff με μπέικον
    επόμενο
    Μαλακά μπισκότα βουτύρου

    Πρόσθεσε σχόλιο