0 0
Lemon pie με μαρέγκα

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
Για την τάρτα
225 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175 γρ Βούτυρο
45 γρ Ζάχαρη άχνη
1 Αυγό Μεγάλο
1 κ.σ Νερό
Για τη γέμιση
6 Λεμόνια Ξύσμα και χυμό
65 γρ Κορν φλάουρ
250 γρ Ζάχαρη άχνη
6 Κρόκοι αυγών
Για τη μαρέγκα
4 Ασπράδια αυγών
225 γρ Ζάχαρη άχνη
2 κ.σ Κορν φλάουρ

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Lemon pie με μαρέγκα

Lemon pie με μαρέγκα

Υλικά

  • Για την τάρτα

  • Για τη γέμιση

  • Για τη μαρέγκα

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Για την τάρτα

Ανακατεύουμε το αλεύρι και το βούτυρο
σε μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό και
1 κουταλιά σούπας νερό. Συνεχίζουμε
το ανακάτεμα μέχρι να γίνει η ζύμη.

2
Ολοκλήρωση

Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για
τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.
Έπειτα την τοποθετούμε σε επιφάνεια που
έχουμε στρώσει ένα φυλο λαδόκολλας.
Επάνω απο τη ζύμη τοποθετούμε άλλο ένα
φύλο λαδόκολλας και ανοίγουμε τη ζύμη
με πλάστη προσεκτικά μέχρι να πάρει το μέγεθος
της ταρτιέρας μας. Η ταρτιέρα που θα χρησιμοποιήσουμε
είναι 23 εκατοστών.

3
Ολοκλήρωση

Τοποθετούμε την ανοιγμένη ζύμη στην ταρτιέρα, αφού έχουμε πασπαλίσει
τον πάτο της ταρτιέρας με λίγο αλεύρι για να μη μας κολλήσει.
Θα πρέπει η ζύμη να εξέχει 1 με 2 εκατοστά απο τα τοιχώματα
της ταρτιέρας, γιατί με το ψήσιμο μαζεύει.
Τοποθετούμε απο επάνω λαδόκολλα και βάζουμε μια στρώση με φασόλια.
Τοποθετούμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και ψήνουμε
για 15 λεπτά. Μετά αφαιρούμε την λαδόκολλα και τα φασόλια
και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.

4
Ολοκλήρωση

Για τη γέμιση

Σε ένα μπωλ προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό απο τα λεμόνια και το κορν φλαουρ
και ανακατεύουμε καλά.
Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε 450 ml νερό και προσθέτουμε το μείγμα
ανακατεύοντας καλά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε την
κατσαρόλα απο τη φωτιά.

5
Ολοκλήρωση

Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη αρκετά
μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα
με το μείγμα λεμονιού. Ανάβουμε μέτρια φωτιά και τα ανακατεύουμε
μέχρι να πήξει το μείγμα και να πάρει μορφή ζελέ.
Αδειάζουμε τη γέμιση στην τάρτα .

6
Ολοκλήρωση

Για τη μαρέγκα

Τοποθετούμε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπωλ και
με ενα μίξερ χειρός ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν υφή αφρού.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη κάθε φορά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
μέχρι να πήξει η μαρέγκα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το
ανακάτεμα για λίγο ακόμα.

7
Ολοκλήρωση

Με κουτάλι γεμίζουμε την lemon pie με τη μαρέγκα, μέχρι να καλυφθεί
όλη η γέμιση. Προσθέτουμε λίγη ακόμα μαρέγκα φτιάχνοντας
στην τάρτα διάφορα σχέδια.

8
Ολοκλήρωση

Ψήνουμε για 15 λεπτά την lemon pie στους 170 βαθμούς μέχρι η μαρέγκα να αποκτήσει
ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα και να είναι λίγο σκληρή.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν την κόψουμε.

Cookos

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Παραδοσιακό Παστίτσιο
επόμενο
Σαλάτα ρόκα σπανάκι
προηγούμενο
Παραδοσιακό Παστίτσιο
επόμενο
Σαλάτα ρόκα σπανάκι

Πρόσθεσε σχόλιο