Υλικά
Για την τάρτα
- 225 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 175 γρ Βούτυρο
- 45 γρ Ζάχαρη άχνη
- 1 ΑυγόΜεγάλο
- 1 κ.σ Νερό
Για τη γέμιση
- 6 ΛεμόνιαΞύσμα και χυμό
- 65 γρ Κορν φλάουρ
- 250 γρ Ζάχαρη άχνη
- 6 Κρόκοι αυγών
Για τη μαρέγκα
- 4 Ασπράδια αυγών
- 225 γρ Ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ Κορν φλάουρ
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για την τάρταΑνακατεύουμε το αλεύρι και το βούτυρο |
2 Ολοκλήρωση | Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για |
3 Ολοκλήρωση | Τοποθετούμε την ανοιγμένη ζύμη στην ταρτιέρα, αφού έχουμε πασπαλίσει |
4 Ολοκλήρωση | Για τη γέμισηΣε ένα μπωλ προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό απο τα λεμόνια και το κορν φλαουρ |
5 Ολοκλήρωση | Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη αρκετά |
6 Ολοκλήρωση | Για τη μαρέγκαΤοποθετούμε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπωλ και |
7 Ολοκλήρωση | Με κουτάλι γεμίζουμε την lemon pie με τη μαρέγκα, μέχρι να καλυφθεί |
8 Ολοκλήρωση | Ψήνουμε για 15 λεπτά την lemon pie στους 170 βαθμούς μέχρι η μαρέγκα να αποκτήσει |