Υλικά
- 500gr. Φαρίνα
- 250gr. Βούτυρο
- 2 Βανίλια
- 2 Αυγά
- 200gr. Ζάχαρη άχνη
- λίγο Ξύσμα πορτοκάλι
- 1 Κρόκος αυγού
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Χτυπάμε με σύρμα τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και σιγά σιγά τη φαρίνα. Ζυμώνουμε απαλά με τα χέρια. |
2 Ολοκλήρωση | Τυλίγουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά. |
3 Ολοκλήρωση | Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε πλεξούδες ή στρογγυλά. Τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάμε τον κρόκο με πηρούνι και αλοίφουμε τα κουλουράκια μας .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. |