Υλικά
- 500gr Μπακαλιάροςφιλέτο ξαλμυρισμένος
- 1 μεγάλο Κρεμμύδι ξερό
- 2 Πατάτες
- 2 Σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Μαϊντανός
- για το τηγάνισμα Αραβοσιτέλαιο
Για το κουρκούτι
- 130gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150ml. Νερό
- 1 Αυγό
- 1 Ασπράδια αυγών
- 1/2 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ
Για τη σκορδαλιά
- 800 γρ Πατάτες
- 5 Σκελίδες σκόρδο
- 50 ml Μηλόξυδο
- 80 ml Γάλα φρέσκο
- 160 ml Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Βράζουμε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν και τις λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, βράζουμε το μπακαλιάρο για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε να στραγγίξει καλά. Τον μαδάμε με τα χέρια μας να αφαιρέσουμε τυχόν κόκαλα. |
2 Ολοκλήρωση | Σε ένα μπολ βάζουμε το μπακαλιάρο και προσθέτουμε τη λιωμένη πατάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τριμμένο σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε μαϊντανό και 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. αλεύρι και πλάθουμε να γίνει μία μαλακή ζύμη όπως τα κεφτεδάκια. Αλατίζουμε, τυλίγουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να δέσουν τα υλικά. |
3 Ολοκλήρωση | Για το κουρκούτιΣε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό, το ασπράδι, το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ και το νερό. |
4 Ολοκλήρωση | Πλάθουμε το μείγμα με το μπακαλιάρο σε κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στο κουρκούτι. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας. |
5 Ολοκλήρωση | Για τη σκορδαλιάΚαθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. |
6 Ολοκλήρωση | Όταν γίνουν οι πατάτες, τις αποσύρουμε σε τρυπητό |
7 Ολοκλήρωση | Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπωλ και τις πολτοποιούμε με το |