0 0
Κεφτεδάκια μπακαλιάρου με σκορδαλιά

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
500gr Μπακαλιάρος φιλέτο ξαλμυρισμένος
1 μεγάλο Κρεμμύδι ξερό
2 Πατάτες
2 Σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
Μαϊντανός
για το τηγάνισμα Αραβοσιτέλαιο
Για το κουρκούτι
130gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150ml. Νερό
1 Αυγό
1 Ασπράδια αυγών
1/2 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ
Για τη σκορδαλιά
800 γρ Πατάτες
5 Σκελίδες σκόρδο
50 ml Μηλόξυδο
80 ml Γάλα φρέσκο
160 ml Ελαιόλαδο
Αλάτι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Κεφτεδάκια μπακαλιάρου με σκορδαλιά

Κροκέτες μπακαλιάρου με κουρκούτι

Χαρακτηριστικά:
    Κουζίνα:

    Υλικά

    • Για το κουρκούτι

    • Για τη σκορδαλιά

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Βράζουμε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν και τις λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, βράζουμε το μπακαλιάρο για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε να στραγγίξει καλά. Τον μαδάμε με τα χέρια μας να αφαιρέσουμε τυχόν κόκαλα.

    2
    Ολοκλήρωση

    Σε ένα μπολ βάζουμε το μπακαλιάρο και προσθέτουμε τη λιωμένη πατάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τριμμένο σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε μαϊντανό και 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. αλεύρι και πλάθουμε να γίνει μία μαλακή ζύμη όπως τα κεφτεδάκια. Αλατίζουμε, τυλίγουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να δέσουν τα υλικά.

    3
    Ολοκλήρωση

    Για το κουρκούτι

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό, το ασπράδι, το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ και το νερό.

    4
    Ολοκλήρωση

    Πλάθουμε το μείγμα με το μπακαλιάρο σε κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στο κουρκούτι. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας.

    5
    Ολοκλήρωση

    Για τη σκορδαλιά

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
    Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και απο επάνω το
    σκεύος μαγειρικής στον ατμό,η σε ατμομάγειρα αν διαθέτουμε
    και μαγειρεύουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται
    εύκολα με το πηρούνι.
    Αν δεν έχουμε τα παραπάνω σκεύη, βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό
    στον ίδιο χρόνο. Όμως οι πατάτες στον ατμό δίνουν καλύτερη υφή γιατί δεν κρατάνε νερό
    και αξίζει να το δοκιμάσετε.

    6
    Ολοκλήρωση

    Όταν γίνουν οι πατάτες, τις αποσύρουμε σε τρυπητό
    και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Αν τις αφήσετε
    παραπάνω θα σφίξουν και δεν θα πολτοποιηθούν εύκολα.
    Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδο και τις προσθέτουμε μαζί με
    το ελαιόλαδο,το μηλόξυδο και το αλάτι σε multi και τα χτυπάμε
    μέχρι να αναμειχθούν και το σκόρδο να πολτοποιηθεί καλά.

    7
    Ολοκλήρωση

    Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπωλ και τις πολτοποιούμε με το
    εργαλείο του πουρέ.Εναλλακτικά με μύλο λαχανικών αν διαθέτουμε.
    Δεν πολτοποιούμε τις πατάτες στο multi γιατί η υφή του πουρέ
    θα γίνει μαστιχωτή. Προσθέτουμε στις πολτοποιημένες πατάτες το μείγμα
    με το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και
    συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει λεία η σκορδαλιά μας.

    katrinavog

    Ηome cook «κάντε τα καθημερινά απλά»

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Μπισκότα με φουντούκια και σοκολάτα
    επόμενο
    Πατατοσαλάτα
    προηγούμενο
    Μπισκότα με φουντούκια και σοκολάτα
    επόμενο
    Πατατοσαλάτα

    Πρόσθεσε σχόλιο