Υλικά
- 100gr. Καρύδια
- 225gr Μπισκότα τύπου πτι μπέρ
- 150gr Βούτυρο γάλακτος
- 150gr Γάλα συμπυκνωμενο ζαχαρούχο
- 2 κ.σ. Πραλίνα φουντουκιού
- 2 κ.σ. Κακάο σκόνη
- 1 κ.γλ. Κονιάκ
- 2 Βανίλια σε σκόνη
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 250gr. Σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κ.γλ. Βούτυρο γάλακτος
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για το μείγμαΛιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε τα μπισκότα και τα καρύδια στο μίξερ ελαφρώς. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια σε σκόνη και το κακάο. Ρίχνουμε το βούτυρο, το κονιάκ και την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. |
2 Ολοκλήρωση | ΤύλιγμαΤοποθετούμε 2 κομμάτια μεμβράνη στον πάγκο και βάζουμε πάνω το μείγμα. Πιέζουμε καλά το μείγμα και τυλίγουμε σαν σαλάμι πολύ σφιχτά και ξανά πάλι με μία μεμβράνη, Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Μόλις κρυώσει καλά κόβουμε σε λεπτές φέτες. |
3 Ολοκλήρωση | ΕπικάλυψηΖεστίνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί με 1 κ.γλ βούτυρο. Μόλις κρυώσει λίγο η σοκολάτα, παίρνουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι και το βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Έπειτα τοποθετούμε σε ένα δίσκο με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τις καριόκες στο ψυγείο για να κρυώσει η σοκολάτα. Τυλίγουμε μία μία τις καριόκες με αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε. Διατηρούνται στο ψυγείο. |