0 0
Καριόκες

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Καριόκες

Σπιτικές καριόκες με πραλίνα φουντουκιού!

Υλικά

  • Για την επικάλυψη σοκολάτας

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Για το μείγμα

Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε τα μπισκότα και τα καρύδια στο μίξερ ελαφρώς. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια σε σκόνη και το κακάο. Ρίχνουμε το βούτυρο, το κονιάκ και την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

2
Ολοκλήρωση

Τύλιγμα

Τοποθετούμε 2 κομμάτια μεμβράνη στον πάγκο και βάζουμε πάνω το μείγμα. Πιέζουμε καλά το μείγμα και τυλίγουμε σαν σαλάμι πολύ σφιχτά και ξανά πάλι με μία μεμβράνη, Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Μόλις κρυώσει καλά κόβουμε σε λεπτές φέτες.

3
Ολοκλήρωση

Επικάλυψη

Ζεστίνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί με 1 κ.γλ βούτυρο. Μόλις κρυώσει λίγο η σοκολάτα, παίρνουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι και το βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Έπειτα τοποθετούμε σε ένα δίσκο με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τις καριόκες στο ψυγείο για να κρυώσει η σοκολάτα. Τυλίγουμε μία μία τις καριόκες με αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε. Διατηρούνται στο ψυγείο.

katrinavog

Ηome cook «κάντε τα καθημερινά απλά»

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Μεξικάνικες τορτίγιες με κιμά και σως γιαουρτιού
επόμενο
Γίγαντες στο φούρνο
προηγούμενο
Μεξικάνικες τορτίγιες με κιμά και σως γιαουρτιού
επόμενο
Γίγαντες στο φούρνο

Πρόσθεσε σχόλιο