Υλικά
- 250 γρ Κανελόνια
- 500 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
- 250 γρ Κιμάς Χοιρινός
- 1 Κρεμμύδι ξερό
- 2 Σκελίδες σκόρδο
- 2 Καρότα
- 50 ml Κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Βούτυρο
- 500 ml Χυμός ντομάτας
- 1 κ.σ. Πάστα τομάτας
- 1/2 κ.γ. Κανέλλα τριμμένη
- 2 Φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. Θυμαρι
- 1 κ.σ. Φρυγανιά τρίμμα
- 100 γρ Παρμεζάνα
- 150 γρ Κεφαλοτύρι τριμμένο
- Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδο και τρίβουμε το καρότο στη λεπτή θέση στον τρίφτη μας. |
2 Ολοκλήρωση | |
3 Ολοκλήρωση | |
4 Ολοκλήρωση | |
5 Ολοκλήρωση | Προσθέτουμε την πάστα τομάτας και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ώστε να πάει παντού και να αρχίσει να αλλάζει το χρώμα της σε σκούρο καφέ. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 200 ml χυμό τομάτας, την κανέλα, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για 25-30 λεπτά και να συμπυκνωθούν τα υγρά. Στο σημείο αυτό θέλουμε όσο το δυνατόν πιο στεγνό μείγμα μπορούμε. |
6 Ολοκλήρωση | Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά και την άλλη σκελίδα σκόρδο. Μόλις λιώσει το βούτυρο και αρωματιστεί με το σκόρδο, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό τομάτας και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι μέχρι να διορθώσουμε τη γεύση. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε βασιλικό άν θέλετε η σάλτσα σας να έχει αντίστοιχη γεύση. |
7 Ολοκλήρωση | Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, τον αποσύρουμε απο τη φωτιά και τον αφήσουμε να χάσει θερμοκρασία για 15 λεπτα. Στο σημείο αυτό βάζουμε να προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς χωρίς αέρα. |
8 Ολοκλήρωση | Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος όπου θα μπουν τα κανελόνια. Με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνα παίρνουμε λίγο βούτυρο και περνάμε τις επιφάνειες του σκεύους. |
9 Ολοκλήρωση | |
10 Ολοκλήρωση | |
11 Ολοκλήρωση | |
12 Ολοκλήρωση |