0 0
Κανελόνια με κιμά

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Κανελόνια με κιμά

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδο και τρίβουμε το καρότο στη λεπτή θέση στον τρίφτη μας.

2
Ολοκλήρωση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε υψηλή ένταση το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να γίνει σκούρο το χρώμα του.

3
Ολοκλήρωση

Αφήνουμε τον κιμά όσο χρειάζεται μέχρι να φύγουν τα υγρά που θα βγάλει. Όταν "στεγνώσει" ο πάτος της κατσαρόλας, προσθέτουμε και αναμιγνύουμε το καρότο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να βγάλει κ εκείνο τα υγρά του και να μαλακώσει.

4
Ολοκλήρωση

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη μία σκελίδα σκόρδο για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας.

5
Ολοκλήρωση

Προσθέτουμε την πάστα τομάτας και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ώστε να πάει παντού και να αρχίσει να αλλάζει το χρώμα της σε σκούρο καφέ. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 200 ml χυμό τομάτας, την κανέλα, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για 25-30 λεπτά και να συμπυκνωθούν τα υγρά. Στο σημείο αυτό θέλουμε όσο το δυνατόν πιο στεγνό μείγμα μπορούμε.

6
Ολοκλήρωση

Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά και την άλλη σκελίδα σκόρδο. Μόλις λιώσει το βούτυρο και αρωματιστεί με το σκόρδο, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό τομάτας και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι μέχρι να διορθώσουμε τη γεύση. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε βασιλικό άν θέλετε η σάλτσα σας να έχει αντίστοιχη γεύση.
Αν η σάλτσα είναι αραιή, μην σας αγχώσει γιατί αυτός είναι ο σκοπός στο βήμα αυτό.

7
Ολοκλήρωση

Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, τον αποσύρουμε απο τη φωτιά και τον αφήσουμε να χάσει θερμοκρασία για 15 λεπτα. Στο σημείο αυτό βάζουμε να προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς χωρίς αέρα.
Προσθέτουμε στον κιμά μόλις κρυώσει το κεφαλοτύρι σε δόσεις και ανακατεύουμε. Αν έχει υγρά και είναι σφιχτό το μείγμα, είτε προσθέστε περισσότερο τυρι ή αν είναι ήδη εντάξει η γεύση όσον αφορά το αλμυρό, προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά.

8
Ολοκλήρωση

Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος όπου θα μπουν τα κανελόνια. Με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνα παίρνουμε λίγο βούτυρο και περνάμε τις επιφάνειες του σκεύους.

9
Ολοκλήρωση

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κανελόνια με την γέμιση.

10
Ολοκλήρωση

Τα στρώνουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο κολλητά.

11
Ολοκλήρωση

Ρίχνουμε τη σάλτσα μέχρι να σκεπαστούν τα κανελόνια. Αν δεν φτάνει προσθέτουμε νερό. Η σάλτσα θα δέσει μόλις τα κανελόνια μαλακώσουν και αναμιχθεί με το άμυλο τους.

12
Ολοκλήρωση

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο όταν περάσει ο χρόνος, σβήνουμε το φούρνο και προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα. Αφήνουμε μέσα στο φούρνο (χωρίς να δουλεύει) για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Ριζότο με ψάρι της προηγούμενης μέρας
επόμενο
Πανσέτες με μέλι και μουστάρδα
προηγούμενο
Ριζότο με ψάρι της προηγούμενης μέρας
επόμενο
Πανσέτες με μέλι και μουστάρδα

Πρόσθεσε σχόλιο