Υλικά
Για τη ζύμη
- 150gr. Φαρίνα
- 100ml. Νερό
- 100ml. Γάλα φρέσκο
- 30gr. Ζάχαρη άχνη
- 80gr. Βούτυρο
- 4 Αυγά
- 1/2 κ.γλ. Αλάτι
Για την κρέμα
- 500ml. Γάλα φρέσκο
- 150gr. Ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 2 φιαλίδια Βανίλια σε σκόνη
- 100gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 Αyγά
- 180gr. Bούτυρο
Για το πασπάλισμα
- 50gr Ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για τη ζύμηΛιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το γάλα, το νερό και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποηθούν τα υλικά μας. Έπειτα ρίχνουμε το αλάτι, τη φαρίνα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μας. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Απλώνουμε τη μισή ζύμη σε φόρμα με αποσπώμενη βάση και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά. Μόλις ροδίσει το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη. |
2 Ολοκλήρωση | Για την κρέμαΣε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει. |
3 Ολοκλήρωση | ΣύνθεσηΣε φόρμα με αποσπώμενη βάση τοποθετούμε το ένα κέικ κάτω σαν βάση και προσθέτουμε την κρέμα μας. Έπειτα τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι από πάνω και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον να σφίξει η κρέμα μας. |