0 0
Γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζάχαρη άχνη

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
Για τη ζύμη
150gr. Φαρίνα
100ml. Νερό
100ml. Γάλα φρέσκο
30gr. Ζάχαρη άχνη
80gr. Βούτυρο
4 Αυγά
1/2 κ.γλ. Αλάτι
Για την κρέμα
500ml. Γάλα φρέσκο
150gr. Ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
2 φιαλίδια Βανίλια σε σκόνη
100gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 Αyγά
180gr. Bούτυρο
Για το πασπάλισμα
50gr Ζάχαρη άχνη

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζάχαρη άχνη

Εύκολο γλυκό ψυγείου με βελούδινη κρέμα!

Υλικά

  • Για τη ζύμη

  • Για την κρέμα

  • Για το πασπάλισμα

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Για τη ζύμη

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το γάλα, το νερό και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποηθούν τα υλικά μας. Έπειτα ρίχνουμε το αλάτι, τη φαρίνα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μας. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Απλώνουμε τη μισή ζύμη σε φόρμα με αποσπώμενη βάση και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά. Μόλις ροδίσει το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.

2
Ολοκλήρωση

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει.
Μόλις αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε τη βανίλια. Μόλις κρυώσει λίγο το μεταφέρουμε στο μιξερ και χτυπάμε την κρέμα μας μαζί με το βούτυρο ώσπου να γίνει βελούδοινη.

3
Ολοκλήρωση

Σύνθεση

Σε φόρμα με αποσπώμενη βάση τοποθετούμε το ένα κέικ κάτω σαν βάση και προσθέτουμε την κρέμα μας. Έπειτα τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι από πάνω και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον να σφίξει η κρέμα μας.
Όταν έιναι έτοιμο ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με ζαχαρη άχνη και σερβίρουμε.

katrinavog

Ηome cook «κάντε τα καθημερινά απλά»

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Γιαννουσαίικη Μηλόπιτα
επόμενο
Σάλτσα ρεβιθιών
προηγούμενο
Γιαννουσαίικη Μηλόπιτα
επόμενο
Σάλτσα ρεβιθιών

Πρόσθεσε σχόλιο