0 0
Γιουβαρλάκια

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
500 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
150 γρ ρυζι γλασέ ή καρολίνα
1/2 Κρεμμύδι ξερό
1 Σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. Άνηθος Φρέσκος
3 Πατάτες μέτριες
2 Καρότα μεσσαία
1 κ.σ. Δυόσμος
Αλάτι - Πιπέρι
2 Κρόκοι αυγών
2 λεμόνια Χυμός λεμονιού

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Γιουβαρλάκια

Παραδοσιακά Γιουβαρλάκια, ιδανικά για χειμωνιάτικες μέρες!

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδο. Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο, τον δυόσμο και 2 κ.γ αλάτι. Αν θέλε μπορείτε να προσθέσετε και 2 κ.σ. ελαιόλαδο αν και δεν είναι απαραίτητο. Πλάθετε σε κεφτεδάκια μέχρι να έχετε από 15-20 αναλόγως το μέγεθος.

2
Ολοκλήρωση

Τοποθετείτε τον πλασμένο κιμά στον πάτο της κατσαρόλας.

3
Ολοκλήρωση

Προσθέτετε 1,5 λίτρο νερό

4
Ολοκλήρωση

Βάζετε χοντροκομμένες πατάτες και τα καρότα σε ροδέλες και αφήνετε σε μέτρια φωτιά με καπάκι, να βράσει για 40 λεπτά. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ξαφρίζετε την επιφάνεια.

5
Ολοκλήρωση

Αποσύρετε από τη φωτιά όταν περάσουν τα 40 λεπτά και αφήνετε 5 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία του υγρού. Σε ένα μπολ βάζετε 2 κρόκους αυγού, χυμό από 2 λεμόνια και 1 κ.σ. άνηθο. Ανακατέψτε καλά με σύρμα χειρός.
Με την κουτάλα παίρνουμε λίγο από τον ζωμό μας και ρίχνουμε στο αυγολέμονο όσο ανακατεύουμε. Στις 3 κουτάλες με ζωμό σταματάμε και το μείγμα μας το ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα.

6
Ολοκλήρωση

Ανακατεύουμε και διορθώνουμε τη γεύση όσον αφορά το αλάτι-πιπέρι.

7
Ολοκλήρωση

Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια με φρυγανισμένο ψωμάκι και φέτα με ελαιόλαδο.

Καλή σας όρεξη!

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από το ζωμό τους
επόμενο
Brownies με κακάο και φυστικοβούτυρο
προηγούμενο
Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από το ζωμό τους
επόμενο
Brownies με κακάο και φυστικοβούτυρο

Πρόσθεσε σχόλιο