0 0
Γιαννουσαίικη Μηλόπιτα

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
Για τη γέμιση
6 Μήλα 3 πράσινα, 3 κόκκινα
200 γρ Ζάχαρη λευκή
1 κ.γ. Κανέλλα
Φρυγανιά τρίμμα Ελάχιστη αν χρειάζεται
Για τη ζύμη
600 γρ (4.5 κούπες) Φαρίνα
1 Αυγό
1 Βανίλια
200 ml Ηλιέλαιο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Γιαννουσαίικη Μηλόπιτα

Απλή, υπέροχη και νόστιμη τάρτα μήλου!

Κουζίνα:

Υλικά

  • Για τη γέμιση

  • Για τη ζύμη

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη χειρός στη μεγάλη θέση.

2
Ολοκλήρωση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα τριμμένα μήλα, την κανέλα και τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να φύγουν τα υγρά. Αυτό θα μας πάρει περίπου 20 λεπτά.

3
Ολοκλήρωση

Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοιτάμε αν το μίγμα μας είναι στεγνό. Αν δεν είναι προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ώστε να απορροφήσει τα εναπομείναντα υγρά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.

4
Ολοκλήρωση

Παράλληλα στο μίξερ βάζουμε τα υλικά μαζί, στη μεσαία ταχύτητα με τον γάντζο, μέχρι να δέσουν σε μια εύπλαστη ζύμη.

5
Ολοκλήρωση

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 60% και 40%. Σε φόρμα με αποσπώμενη βάση απλώνουμε και στρώνουμε την ζύμη ώστε να απλωθεί σε όλη τη βάση.

6
Ολοκλήρωση

Προσθέτουμε το μίγμα και το στρώνουμε.

7
Ολοκλήρωση

Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη και την ρίχνουμε σπασμένη από πάνω από την μηλόπιτα μας.

8
Ολοκλήρωση

Βάζουμε στο φούρνο είτε στους 180 μόνο στις αντιστάσεις, είτε στους 160 με αέρα. Και στις 2 περιπτώσεις αφήνουμε να ψηθεί για μία ώρα.
Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Με προσοχή βγάζουμε το πλαϊνό της φόρμας και μεταφέρουμε τη βάση σε μία πιατέλα.

Καλή σας απόλαυση!

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Απλή ομελέτα φούρνου χωρίς τηγάνισμα
επόμενο
Γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζάχαρη άχνη
προηγούμενο
Απλή ομελέτα φούρνου χωρίς τηγάνισμα
επόμενο
Γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζάχαρη άχνη

Πρόσθεσε σχόλιο