Υλικά
- 1κιλο Γαύρος
- 600 ml Ξύδι λευκό
- Αλάτι
- 2 Πιπεριές καυτερές
- Μαϊντανός
- 2 Σκελίδες σκόρδο
- Ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Καθαρίζουμε τον γαύρο κόβοντας το κεφάλι. Τον τοποθετούμε σε στρώσεις σε ένα μπολ, ρίχνοντας ανάμεσα σε κάθε στρώση χονδρο αλάτι. Αφού τελειώσουν όλες οι στρώσεις, τον σκεπάζω με ξύδι.Τον αφήνω στο ψυγείο 1-2 ημερες. |
2 Ολοκλήρωση | Αφαιρώ το κόκκαλο και δημιουργώ πάλι στρώσεις. Ανάμεσα από κάθε στρώση ρίχνω ψιλοκομμένο μαϊντανό, σκόρδο και πιπεριές. |
3 Ολοκλήρωση | Αφού τελειώσουν όλες οι στρώσεις, ρίχνω ένα ποτήρι του κρασιού ξύδι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τέλος, τον σκεπάζω με λάδι έως ότου καλυφθεί πλήρως. |