Φασολάκια (στρογγυλά) λαδερά
Απολαυστικά στρογγυλά λαδερά φασολάκια!
Ένα όμορφο και παραδοσιακό μεσημεριανό γεύμα!
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Χοντροκόβουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε ή πολτοποιούμε το σκόρδο αφού του έχουμε αφαιρέσει τον πυρήνα. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο για να τα σοτάρουμε για 5' |
| Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε συνεχόμενα. Περιμένουμε να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν ((περίπου 7') |
| Προσθέτουμε την πάστα τομάτας και την αφήνουμε να πάρει καφέ χρώμα για 1-2 λεπτά ενώ ανακατεύουμε να πάει παντού. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. |
| Προσθέτουμε την κονσέρβα με τις ολόκληρες τομάτες τις οποίες σπάμε με τα χέρια μας και τον ζωμό μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό (περίπου 400 ml). Αν δεν έχουμε ζωμό λαχανικών το αντικαθιστούμε με νερό. |
| Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 40 λεπτά με σκεπασμένο το καπάκι. Δέκα λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ρυθμίζουμε τη γεύση στο αλάτι. Σερβίρουμε με μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με κομμάτι φέτα ή τριμμένη φέτα πάνω από το πιάτο μας! Καλή σας όρεξη! |
https://thehungrysloth.com
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο