0 0
Φασολάδα

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Φασολάδα

Σπιτική, παραδοσιακή φασολάδα!

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Από το βράδυ αφήνουμε τα φασόλια μέσα σε νερό.

2
Ολοκλήρωση

Βάζουμε τα φασόλια σε ένα σουρωτήρι να φύγει το νερό και τα ξεπλένουμε καλά. Σε μία κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε από την αρχή να βράσουν για 20 λεπτά μόνα τους. Ξαφρίζουμε τακτικά.

3
Ολοκλήρωση

Παράλληλα καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χοντρές φέτες, και το καρότο σε ροδέλες κοντά στο 1,5 εκ. Ψιλοκόβουμε το σέλινο.

4
Ολοκλήρωση

Όταν περάσουν τα 20 λεπτά, ρίχνουμε πάλι τα φασόλια στο σουρωτήρι. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα λαχανικά μας μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν.

5
Ολοκλήρωση

Όταν "στεγνώσει" ο πάτος της κατσαρόλας μας, βάζουμε μια κουταλιά της σούπας πάστα τομάτας και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας, για 1 λεπτό ακόμα.

6
Ολοκλήρωση

Επιστρέφουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα, βάζουμε τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε 1,5 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών ή βραστό νερό αν δεν έχουμε ζωμό. Βράζουμε για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.

7
Ολοκλήρωση

10 λεπτά πριν τα βγάλουμε, προσθέτουμε το σέλινο και το αλατοπίπερο δοκιμάζοντας να δούμε αν πετύχαμε τη γεύση που θέλαμε.

8
Ολοκλήρωση

Σερβίρουμε ζεστή με τριμμένη φέτα ή κομμάτι φέτας στο πλάι με λάδι και ρίγανη.

9
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

*Αν θέλουμε να μοιάζει με σούπα, βάζουμε 2 λίτρα νερό αντί για 1,5 και κοιτάμε αν χρειάζεται λίγο περισσότερο μισή ώρα πριν τα αποσύρουμε.
* Αντί για φέτα (τριμμένη ή κομμάτι) μπορούμε να βάλουμε στο πιάτο μας 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα φέτας (συνταγή εδώ) και να ανακατέψουμε καλά.
* Αν την θέλετε πιο πικάντικη, το μπούκοβο είναι πολύ καλό ταίρι σε αυτό το πιάτο.

Καλή σας όρεξη!

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Σάλτσα φέτας
επόμενο
Πέννες Arrabbiata με μπέικον
προηγούμενο
Σάλτσα φέτας
επόμενο
Πέννες Arrabbiata με μπέικον

Πρόσθεσε σχόλιο