0 0
Φακόρυζο με φαγόπυρο

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Φακόρυζο με φαγόπυρο

Παραδοσιακό φακόρυζο με κόκκινη πιπεριά και φαγόπυρο!

Χαρακτηριστικά:
  • Vegan
Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Βραζουμε τα 250 γρ φακόρυζο με φαγόπυρο για 5 λεπτα σε 800 ml νερο.

2
Ολοκλήρωση

Πετάμε το νερό. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, σε κύβους την πιπεριά και σε φέτες τις σκελίδες σκόρδο.

3
Ολοκλήρωση

Σε κατσαρόλα βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας για 5 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή ένταση.

4
Ολοκλήρωση

Σβήνουμε με ένα σφηνάκι λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά. Επιστρέφουμε το φακόρυζο στην κατσαρόλα.

5
Ολοκλήρωση

Προσθέτουμε 600 ml, ένα φύλλο δάφνης, αλάτι-πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά ή μέχρι να τραβήξουν οι φακές και το ρύζι, το νερό.

6
Ολοκλήρωση

Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και προσθέτουμε τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε

Καλή σας όρεξη!

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Πένες με σάλτσα μουστάρδας
επόμενο
Λιγκουίνι Αλφρέντο με κοτόπουλο
προηγούμενο
Πένες με σάλτσα μουστάρδας
επόμενο
Λιγκουίνι Αλφρέντο με κοτόπουλο

Πρόσθεσε σχόλιο