0 0
Σου με κρέμα πατισερί (choux à la crème)

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
Για την κρέμα πατισερί
1/2 lt. Γάλα Αγελάδος
60gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 Αυγά
20gr. Βούτυρο
2 φιαλίδια Βανίλια σε σκόνη
100gr. Ζάχαρη λευκή
Ζύμη για σου
150gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80gr. Βούτυρο
2 Αυγά
1 Κρόκος αυγού
125gr. Νερό
125gr. Γάλα Αγελάδος
1 πρέζα Αλάτι
Για την καραμέλε
100gr. Ζάχαρη λευκή
50ml. Νερό

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Σου με κρέμα πατισερί (choux à la crème)

Καραμελωμένα σου με βελούδινη κρέμα πατισερί!

Υλικά

  • Για την κρέμα πατισερί

  • Ζύμη για σου

  • Για την καραμέλε

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Για την κρέμα πατισερί

Ανακατεύουμε αρχικά το αλεύρι με το αλάτι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί λίγο με τη βανίλια (όχι να βράσει). Το αποσύρουμε και το κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλευρι λίγο λίγο, χτυπώντας με ένα σύρμα χειρός. Ρίχνουμε το μισό γάλα, ανακατεύοντας να ενσωματωθεί στο μείγμα καλά. Προσθέτουμε την κρέμα στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας και βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα, αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει αρκετά. Προσθέτουμε ένα κομματάκι βούτυρο. Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη και τη β΄λαζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

2
Ολοκλήρωση

Για τη ζύμη για σου

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα και ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια. Μόλις λιώσει το βούτυρο και αρχίσει να παίρνει βράση το μείγμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με μία σπάτουλα. Αρχίζει να σχηματίζεται μιά μάζα, που συνεχίζουμε να τη δουλεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να γίνει ομογενής και να μαζευτεί σε μιά μπάλα. Ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά την κατσαρόλα και δουλεύουμε τη ζύμη με τη σπάτουλα ώστε να χάσει την υγρασία της και να στεγνώσει. Μόλις αρχίσει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας την αποσύρουμε. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα να ενωθούν με τη ζύμη. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον κρόκο, και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα λείο και γυαλιστερό, που να στέκεται. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ με φαρδύ άνοιγμα και σχηματίζουμε τα σου μας σε μεγέθος καρυδιού σε απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε τα σου σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε προθερμασμένο φούρνο γιά 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν καλά και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και κατόπιν χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 και συνεχίζουμε το ψήσιμο γιά 5λεπτά ακόμα. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφοροποιείται λίγο, ανάλογα με το μέγεθος των σου και το φούρνο. Μόλις βγουν τα ακουμπάμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

tips: με αυτή τη βασική συνταγή κρέμας μπορούμε να πετύχουμε διάφορες γεύσεις, προσθέτοντας π.χ. ξύσμα πορτοκαλιού, καφέ ή κακάο μέσα στο ζεστό γάλα, άρωμα πικραμύγδαλου αντί γιά βανίλια. Επίσης, μπορούμε να βουτήξουμε τα σου σε διάφορα γκλάσα αντί της καραμέλας.

3
Ολοκλήρωση

Σύνθεση

Οταν κρυώσουν τα σου και η κρέμα, ανοίγουμε τα σου και γεμίζουμε με την κρέμα με ένα κορνέ. Τοποθετούμε τα σου σε μία πιατέλα. Σε ένα μικρό τηγάνι φτιάχνουμε την καραμέλα βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να πάρει χρώμα σκούρας καραμέλας (βαθύ μελί). Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε πάνω από τα σου με ένα κουτάλι.

4
Ολοκλήρωση

Διατηρούνται στο ψυγείο.

katrinavog

Ηome cook «κάντε τα καθημερινά απλά»

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Μοσχάρι φρικασέ με λάχανο
επόμενο
Χοιρινό με κριθαράκι στο τηγάνι
προηγούμενο
Μοσχάρι φρικασέ με λάχανο
επόμενο
Χοιρινό με κριθαράκι στο τηγάνι

Πρόσθεσε σχόλιο