0 0
Κέικ καρότου με γλάσο

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
250gr. Φαρίνα
1 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. Αλάτι
1 κ.γλ. Κανέλλα τριμμένη
290 ml Σπορέλαιο
300gr, Ζάχαρη λευκή
2 Βανίλια σε σκόνη
4 Αυγά
300gr, Καρότα τριμμένα
Για την κρέμα
225gr, Τυρί κρέμα
125gr, Βούτυρο γάλακτος
50gr, Καρύδα
100gr, Ζάχαρη άχνη

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Κέικ καρότου με γλάσο

Ένα από τα πιο κλασικά κέικ παγκοσμίως!

Υλικά

  • Για την κρέμα

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Για το κέικ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλλα και ανακαταεύουμε καλά. Σε ξεχωριστό μπόλ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνούμε το μείγμα με το αλέυρι σε τρεις δόσεις και αναδεύουμε με απαλές κινήσεις να δέσουν καλά τα υλικά μας. Στο τέλος ρίχνουμε το τριμμένο καρότο.

2
Ολοκλήρωση

Ψήσιμο

Αδειάζουμε το μείγμα σε ελαφρώς βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σς προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για 50 λεπτά περίπου,

3
Ολοκλήρωση

Για την κρέμα

Χτυπάω στο μίξερ τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τη βανιλιά σε σκόνη και το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια σπάτουλα. Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ καρότου, πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδια και σερβίρουμε.

katrinavog

Ηome cook «κάντε τα καθημερινά απλά»

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Σαλάτα Caprese
επόμενο
Ζύμη για τάρτα
προηγούμενο
Σαλάτα Caprese
επόμενο
Ζύμη για τάρτα

Πρόσθεσε σχόλιο