Υλικά
- 250gr. Φαρίνα
- 1 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γλ. Αλάτι
- 1 κ.γλ. Κανέλλα τριμμένη
- 290 ml Σπορέλαιο
- 300gr, Ζάχαρη λευκή
- 2 Βανίλια σε σκόνη
- 4 Αυγά
- 300gr, Καρότατριμμένα
Για την κρέμα
- 225gr, Τυρί κρέμα
- 125gr, Βούτυρο γάλακτος
- 50gr, Καρύδα
- 100gr, Ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για το κέικΣε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλλα και ανακαταεύουμε καλά. Σε ξεχωριστό μπόλ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνούμε το μείγμα με το αλέυρι σε τρεις δόσεις και αναδεύουμε με απαλές κινήσεις να δέσουν καλά τα υλικά μας. Στο τέλος ρίχνουμε το τριμμένο καρότο. |
2 Ολοκλήρωση | ΨήσιμοΑδειάζουμε το μείγμα σε ελαφρώς βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σς προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για 50 λεπτά περίπου, |
3 Ολοκλήρωση | Για την κρέμαΧτυπάω στο μίξερ τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τη βανιλιά σε σκόνη και το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια σπάτουλα. Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ καρότου, πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδια και σερβίρουμε. |