0 0
Banoffee

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
2 κουτιά Γάλα συμπυκνωμενο ζαχαρούχο
3 Μπανανες
350 γρ Μπισκότα
100 γρ Βούτυρο
Για την Σαντιγί
250 ml Κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. Λικέρ
1 Βανίλια σε σκόνη

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Banoffee

Ένα σπιτικό γλύκισμα με καλοκαιρινά αρώματα για όλους!

Υλικά

  • Για την Σαντιγί

Οδηγίες

Κοινή χρήση

 

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Αφαιρούμε τις ετικέτες από τα ζαχαρούχα. Βάζουμε σε κατσαρόλα βραστό νερό και τοποθετούμε τα ζαχαρούχα χωρίς να τα έχουμε ανοίξει, να τα σκεπάζει το νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 3 ώρες μέχρι να καραμελώσει το γάλα. Όταν περάσουν οι 3 ώρες τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

2
Ολοκλήρωση

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν τρίμμα, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να πάει παντού.

3
Ολοκλήρωση

Κόβουμε τις μπανάνες σε κομματάκια ή ροδέλες

4
Ολοκλήρωση

Σε σκεύος της αρεσκείας μας (ποτήρι, μπολ γλυκού κ.ο.κ.) βάζουμε μια στρώση μπισκότα, λίγο από τις μπανάνες και την κρέμα από πάνω. Μπορούμε ή να βάλουμε για ντεκόρ κομμάτια μπανάνας με λίγο τριμμένη σοκολάτα ή να χτυπήσουμε σαντιγί. Στην περίπτωση αυτή βάζουμε όλα τα υλικά μας στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε τα υλικά για την σαντιγί μέχρι να αφρατέψει και να μπορεί να σταθεί.

5
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα tips

* Αν βάλετε άλλα μπισκότα αντί για τα παραδοσιακά (Παπαδοπούλου), όπως Oreo τα οποία έχουν ήδη κρέμα, μην κάνετε το βήμα με το βούτυρο. Απλά σπάστε τα με την δική τους κρέμα και απολαύστε το Banoffee με την βάση που επιλέξατε εσείς.
* Μπορείτε να έχετε έτοιμα τα Banoffee σας μέχρι το σημείο που έχετε βάλει την κρέμα. Μετά μπορείτε να τα καλύψετε με μια μεμβράνη και πριν το σερβίρισμα να βάλετε έξτρα κομμάτια μπανάνας από πάνω ή την σαντιγί.
* Αν δεν ανοίξετε την κονσέρβα με το καραμελωμένο πλέον ζαχαρούχο γάλα, μπορείτε να το διατηρήσετε σε μέρος δροσερό χωρίς να το χτυπάει ο ήλιος μέχρι την ημερομηνία λήξης του προϊόντος.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Αυγά σε κρεμώδη σάλτσα σπανάκι
επόμενο
Κεφτεδάκια τηγανιτά
προηγούμενο
Αυγά σε κρεμώδη σάλτσα σπανάκι
επόμενο
Κεφτεδάκια τηγανιτά

Πρόσθεσε σχόλιο