Υλικά
- 2 κουτιά Γάλα συμπυκνωμενο ζαχαρούχο
- 3 Μπανανες
- 350 γρ Μπισκότα
- 100 γρ Βούτυρο
Για την Σαντιγί
- 250 ml Κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. Λικέρ
- 1 Βανίλια σε σκόνη
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Αφαιρούμε τις ετικέτες από τα ζαχαρούχα. Βάζουμε σε κατσαρόλα βραστό νερό και τοποθετούμε τα ζαχαρούχα χωρίς να τα έχουμε ανοίξει, να τα σκεπάζει το νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 3 ώρες μέχρι να καραμελώσει το γάλα. Όταν περάσουν οι 3 ώρες τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. |
2 Ολοκλήρωση | Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν τρίμμα, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να πάει παντού. |
3 Ολοκλήρωση | |
4 Ολοκλήρωση | Σε σκεύος της αρεσκείας μας (ποτήρι, μπολ γλυκού κ.ο.κ.) βάζουμε μια στρώση μπισκότα, λίγο από τις μπανάνες και την κρέμα από πάνω. Μπορούμε ή να βάλουμε για ντεκόρ κομμάτια μπανάνας με λίγο τριμμένη σοκολάτα ή να χτυπήσουμε σαντιγί. Στην περίπτωση αυτή βάζουμε όλα τα υλικά μας στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε τα υλικά για την σαντιγί μέχρι να αφρατέψει και να μπορεί να σταθεί. |
5 Ολοκλήρωση | Χρήσιμα tips * Αν βάλετε άλλα μπισκότα αντί για τα παραδοσιακά (Παπαδοπούλου), όπως Oreo τα οποία έχουν ήδη κρέμα, μην κάνετε το βήμα με το βούτυρο. Απλά σπάστε τα με την δική τους κρέμα και απολαύστε το Banoffee με την βάση που επιλέξατε εσείς. |