Υλικά
- 4 Αυγά
- 2 Μελιτζάνες φλάσκες
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Βούτυρο
- 1 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.σ. Μαϊντανός
- Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα. |
2 Ολοκλήρωση | Κόβετε σε λεπτές φέτες κατα μήκος τις μελιτζάνες. Αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε μα το χέρι προσεκτικά, είτε με μαντολίνο. |
3 Ολοκλήρωση | |
4 Ολοκλήρωση | |
5 Ολοκλήρωση | Σε αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τα αυγά. Αν θέλετε για λόγους εμφάνισης, κάντε τα 2 - 2 ώστε να είναι ομοιόμορφα σε κάθε πιάτο. Μόλις δέσει το ασπράδι τα αποσύρουμε ώστε να έιναι ρευστός ο κρόκος. |
6 Ολοκλήρωση | Στο ίδιο βούτυρο, τηγανίζουμε τον μαϊντανό μέχρι να πάρει καφέ χρώμα στις άκρες του. Τον βγάζουμε και τον βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. |
7 Ολοκλήρωση | |
8 Ολοκλήρωση | |
9 Ολοκλήρωση |