Υλικά
- 500gr Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10gr Μαγιά ξηρή
- 300ml Μπύρα
- 2κ.σ. Μέλι
- 2κ.γλ. Αλάτι
- Λίγο Ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | ΕκτέλεσηΖεσταίνουμε τη μπύρα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι και μετά τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά, να διαλυθούν τα υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα της μπύρας. Σχηματίζουν με τη ζύμη μια μπάλα και τη βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για 2 ώρες σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Μετά από 2 ώρες ζυμώνουμε ξανά και πλάθουμε σε σχήμα καρβέλιου. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμενη λαμαρίνα και το σκεπάζουμε ξανά με πετσέτα για άλλη μια ώρα. Χαράζουμε το πάνω μέρος του ψωμιού και το αφήνουμε άλλα 10 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. |