0 0
Ψωμί μπύρας

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
500gr Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10gr Μαγιά ξηρή
300ml Μπύρα
2κ.σ. Μέλι
2κ.γλ. Αλάτι
Λίγο Ελαιόλαδο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Ψωμί μπύρας

Χαρακτηριστικά:

    Υλικά

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε τη μπύρα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι και μετά τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά, να διαλυθούν τα υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα της μπύρας. Σχηματίζουν με τη ζύμη μια μπάλα και τη βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για 2 ώρες σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Μετά από 2 ώρες ζυμώνουμε ξανά και πλάθουμε σε σχήμα καρβέλιου. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμενη λαμαρίνα και το σκεπάζουμε ξανά με πετσέτα για άλλη μια ώρα. Χαράζουμε το πάνω μέρος του ψωμιού και το αφήνουμε άλλα 10 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

    katrinavog

    Ηome cook «κάντε τα καθημερινά απλά»

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Τάρτα μανιταριών
    επόμενο
    Κέικ μπανάνα σοκολάτα
    προηγούμενο
    Τάρτα μανιταριών
    επόμενο
    Κέικ μπανάνα σοκολάτα

    Πρόσθεσε σχόλιο