Υλικά
- 800gr. Ψαρονέφρι
- 1 (ψιλοκομμένο) Κρεμμύδι ξερό
- 2 Σκόρδο (σκελίδες)
- 1 κ.σ. Μουστάρδα
- 1 κ.σ. Μέλι
- 100ml. Κρασί
- 1 κ.γλ. Θυμάρι ξερό
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 1 κ.σ. Βούτυρο
- 1 κ.γλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | ΕκτέλεσηΚόβουμε το ψαρονέφρι σε κομμάτια και τα πιέζουμε ώστε να ανοίξουν και να απλώσουν λιγάκι. Βάζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά. Όταν το κρέας ψηθεί από όλες τις πλευρές προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γίνει διάφανο το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 150 ml νερό, τη μουστάρδα και το θυμάρι και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να σωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το μέλι. |
2 Ολοκλήρωση | Για τη σάλτσα (προαιρετικά)Αν θέλουμε να δέσει καλύτερα η σάλτσα μας, λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι 1 κ.σ. βούτυρο και προσθέτουμε 1 κ.γλ. αλεύρι, Ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε στη σάλτσα μας. |