Χυλοπίτες στο φούρνο με 4 τυριά
Χυλοπιτες στο φουρνο με χοιρινη μπριζόλα καπνιστή και 4 τυριά
Υλικά
500 γρ Χυλοπίτες
100 γρ Παρμεζάνα τριμμένη
1 Μανιτάρια ολόκληρα κονσέρβα
6 φέτες Μπέικον
100 γρ Μοτσαρέλα τριμμένη
100 γρ Τσένταρ τριμμένο
100 γρ Εμενταλ τριμμένο
100 γρ Γκούντα τριμμένο
Για τη σάλτσα
1 Κρεμμύδι ξερό
1 Σκελίδα σκόρδο
150 ml Κρασί λευκό
200 γρ Χοιρινή μπριζόλα καπνιστή
500 ml Χυμός ντομάτας
20 ml Ελαιόλαδο
1/2 κ.γ Κανέλλα
1/2 κ.γ Κουρκουμάς
Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Βράζουμε τις χυλοπίτες σε 2 λίτρα αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά και τις αποσύρουμε λίγο πριν είναι έτοιμες. Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μήν κολλήσουν και τις αφήνουμε να κρυώσουν. |
| Για τη σάλτσαΣε τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σωτάρουμε την χοιρινή καπνιστή μπριζόλα, την οποία έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια, για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας,τον κουρκουμά, την κανέλα,αλάτι και πιπέρι και κατεβάζουμε τη φωτιά στο μισό. Αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για περίπου 15-20 λεπτά. |
| Σε ένα πυρέξ, βάζουμε τις χυλοπίτες,τη σάλτσα ντομάτας, την παρμεζάνα και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη λιώσουν οι χυλοπίτες και να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Απο επάνω στρώνουμε τις φέτες μπέικον και μετά προσθέτουμε τα 4 τυριά αφού πρώτα τα έχουμε αναμείξει μεταξύ τους σε ένα μπωλ. Τοποθετούμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά. |
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο