Υλικά
- 200 γρ Φακές μαύρες
- 1 φύλλο Δάφνη
- 1 τμχ μεγάλο Κρεμμύδι ξερόΨιλοκομμένο
Σαλάτα
- 150 γρ Κατσικίσιο τυρίΤρίμμα
- 50 γρ Ελιές γεμιστές με πιπεριάΡοδέλες
- 15-20 τμχ ΝτοματίνιαΚομμένα στη μέση
- 2-3 τμχ Κρεμμυδάκια φρέσκαΨιλοκομμένα
- 2 κουτ σ. Μαϊντανός
- 30 ml Ξύδι μπαλσάμικο
- 50-60 ml Ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γ Ρίγανη
- Κατά βούληση Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση 20-25 ' | Φακές - ΠροετοιμασίαΑφού καθαρίσουμε τις φακές, τις βράζουμε μαζί με τη δάφνη και το κρεμμύδι σε κατσαρόλα μέχρι να γίνουν 'al dente' και ανάλογα με τις προτιμήσεις , σε μέτρια φωτιά. Προσοχή να μην παραβράσουν. |
2 Ολοκλήρωση 10' | Σαλάτα - ενσωμάτωση υλικώνΣε μεγάλο μπόλ , αναμειγνύουμε τις φακές με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέυουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά, προσέχοντας μη λιώσουμε τις φακές. |