Φέτα σε φύλλο με μέλι και σουσάμι
Αν σας αρέσει η φέτα σαγανάκι, τότε τη φέτα σε φύλλο με μέλι και σουσάμι θα την λατρέψετε!
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Κόψτε τη φέτα σε ίσα κομμάτια. |
| Ανοίξτε το φύλλο κρούστας και με ένα μαχαίρι κόφτε το στη μέση. Υπολογίστε ότι σε κάθε φύλλο μπορείτε να φτιάξετε 2 "πακετάκια". Λαδώστε με ένα πινέλο την επιφάνεια του φύλλου, περάστε τη φέτα από αλεύρι και από τις 2 μεριές της και τοποθετήστε στο κέντρο του κάθε φύλλου από ένα κομμάτι φέτα. |
| Τυλίχτε το "πακετάκι" προσεκτκά χωρίς να τρυπήσετε το φύλλο. |
| Σε βαθύ τηγάνι κάψτε σε δυνατή φωτιά ηλιέλαιο. Τοποθετήστε τη φέτα σε φύλλο και τηγανίστε τη για 3 λεπτά από την κάθε μεριά. |
| Όταν την βγάζετε αφήστε να τρέξει το λάδι πίσω στο τηγάνι και ακουμπήστε τη σε απορροφητικό χαρτί. Βάλτε τη σε πιάτο, απλώστε το μέλι από πανώ και πασπαλήστε με μαύρο σουσάμι. Καλή σας όρεξη! |
| Χρήσιμα Tips * Αν έχετε χρόνο, τυλίχτε τα σε μεμβράνη και αφήστε τα στην κατάψυξη για 1 ώρα. Τα κατεψυγμένα μην τα τηγανίσετε σε δυνατή φωτιά αλλά σε μέτρια. * Μπορείτε να τα διατηρήσετε (αμαγείρευτα) στην καταψυξη για μερικές βδομάδες και να τα μαγειρέψετε όταν προκύψει περίσταση για μεζέ, δεδομένου του λίγου χρόνου που χρειάζονται. * Μπορείτε να τα δοκιμάσετε με χαλούμι. * Αν αντί για φύλλο κρούστας έχετε χωριάτικο, κάντε την ίδια διαδικασία αλλα το τηγάνισμα να γίνει σε μέτρια φωτιά. * Για πιο έντονη γεύση στο σουσάμι, καβουρδίστε το μόνο του σε τηγάνι για 1 λεπτό περίπου. * Μπορείτε να κάνετε μίξη λευκό και μαύρο σουσάμι. Ταιριάζουν και τα δύο πολύ. |
https://thehungrysloth.com
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο