0 0
Φέτα σε φύλλο με μέλι και σουσάμι

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
400 γρ Φέτα
1 πακέτο Φύλλο κρούστας
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. Μέλι Θυμαρίσιο
Ηλιέλαιο
Σουσάμι μαύρο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Φέτα σε φύλλο με μέλι και σουσάμι

Αν σας αρέσει η φέτα σαγανάκι, τότε τη φέτα σε φύλλο με μέλι και σουσάμι θα την λατρέψετε!

Χαρακτηριστικά:
    Κουζίνα:

    Υλικά

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Κόψτε τη φέτα σε ίσα κομμάτια.

    2
    Ολοκλήρωση

    Ανοίξτε το φύλλο κρούστας και με ένα μαχαίρι κόφτε το στη μέση. Υπολογίστε ότι σε κάθε φύλλο μπορείτε να φτιάξετε 2 "πακετάκια".
    Λαδώστε με ένα πινέλο την επιφάνεια του φύλλου, περάστε τη φέτα από αλεύρι και από τις 2 μεριές της και τοποθετήστε στο κέντρο του κάθε φύλλου από ένα κομμάτι φέτα.

    3
    Ολοκλήρωση

    Τυλίχτε το "πακετάκι" προσεκτκά χωρίς να τρυπήσετε το φύλλο.

    4
    Ολοκλήρωση

    Σε βαθύ τηγάνι κάψτε σε δυνατή φωτιά ηλιέλαιο. Τοποθετήστε τη φέτα σε φύλλο και τηγανίστε τη για 3 λεπτά από την κάθε μεριά.

    5
    Ολοκλήρωση

    Όταν την βγάζετε αφήστε να τρέξει το λάδι πίσω στο τηγάνι και ακουμπήστε τη σε απορροφητικό χαρτί.
    Βάλτε τη σε πιάτο, απλώστε το μέλι από πανώ και πασπαλήστε με μαύρο σουσάμι.

    Καλή σας όρεξη!

    6
    Ολοκλήρωση

    Χρήσιμα Tips

    * Αν έχετε χρόνο, τυλίχτε τα σε μεμβράνη και αφήστε τα στην κατάψυξη για 1 ώρα. Τα κατεψυγμένα μην τα τηγανίσετε σε δυνατή φωτιά αλλά σε μέτρια.
    * Μπορείτε να τα διατηρήσετε (αμαγείρευτα) στην καταψυξη για μερικές βδομάδες και να τα μαγειρέψετε όταν προκύψει περίσταση για μεζέ, δεδομένου του λίγου χρόνου που χρειάζονται.
    * Μπορείτε να τα δοκιμάσετε με χαλούμι.
    * Αν αντί για φύλλο κρούστας έχετε χωριάτικο, κάντε την ίδια διαδικασία αλλα το τηγάνισμα να γίνει σε μέτρια φωτιά.
    * Για πιο έντονη γεύση στο σουσάμι, καβουρδίστε το μόνο του σε τηγάνι για 1 λεπτό περίπου.
    * Μπορείτε να κάνετε μίξη λευκό και μαύρο σουσάμι. Ταιριάζουν και τα δύο πολύ.

    Panos

    https://thehungrysloth.com

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Smoothie Καρπούζι
    επόμενο
    Πένες με σάλτσα μουστάρδας
    προηγούμενο
    Smoothie Καρπούζι
    επόμενο
    Πένες με σάλτσα μουστάρδας

    Πρόσθεσε σχόλιο