0 0
Φάβα

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
250 γρ Φάβα
2 Κρεμμύδι ξερό
1 κ.γ Ρίγανη ξερή
100 ml Ελαιόλαδο
1/2 κ.γ Μοσχοκάρυδο
1 Λεμόνι
Αλάτι - Πιπέρι
Κάπαρη

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Φάβα

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Ξεπλένουμε πολύ καλά τη φάβα και την βάζουμε σε κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το τριπλάσιο νερό απο την ποσότητα της φάβας και
τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
Αφαιρούμε τον αφρό μέχρι να σταματήσει να σχηματίζεται άλλο.

2
Ολοκλήρωση

Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά τόσο όσο να βράζει η φάβα και
προσθέτουμε το 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα.
Περιμένουμε μέχρι να μαλακώσει η φάβα χωρίς
να ανακατέβουμε για περίπου 50-60 λεπτά.

3
Ολοκλήρωση

Όταν έχει μαλακώσει αρκετά (και έχει μείνει λίγο νερό), αποσύρουμε απο τη φωτία ,
προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το λάδι, το λεμόνι τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε αρκετά μέχρι να χυλώσει η φάβα και για καλύτερη υφή ,
τη χτυπάμε στο μπλέντερ.

4
Ολοκλήρωση

Σερβίρουμε τη φάβα γαρνίροντας με το δεύτερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε καρέ
και προσθέτουμε την κάπαρη .

Cookos

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Νιόκι με σάλτσα Blue cheese
επόμενο
Veggie Burger από κόκκινες φακές
προηγούμενο
Νιόκι με σάλτσα Blue cheese
επόμενο
Veggie Burger από κόκκινες φακές

Πρόσθεσε σχόλιο