Υλικά
- 150gr Ανθότυρο
- 300gr Φέτα
- 200gr. Γιαούρτι αγελαδινό
- 1 Αυγό
- 2 κ.σ. Άνηθος Φρέσκος
- Αλάτι - Πιπέρι
- για το άλειμμα των φύλλων Ελαιόλαδο
- 300gr. Φύλλο κρούστας
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για τη γέμισηΣε ένα μεγάλο μπολ, θρυμματίζουμε την φέτα και το ανθότυρο. Προσθέτουμε το με πιρούνι να λιώσει καλά (δεν θέλουμε να έχει γρομπαλάκια). Προσθέτουμε το αυγό, το γιαούρτι, τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. |
2 Ολοκλήρωση | ΤύλιγμαΚόβουμε το φύλλο κρούστας από την πιο φαρδιά πλευρά του σε λωρίδες πλάτους περιπού 8 cm. Αλείφουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε στην άκρη 1 κ.γλ. από τη γέμιση. Τυλίγουμε τα τυροπιτ΄και μας σε τριγωνικό σχήμα,και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί με την ένωση του φύλλου προς τα κάτω. |
3 Ολοκλήρωση | ΨήσιμοΑλείφουμε τα τυροπιτάκια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν. |