Υλικά
- 500gr Αλεύρι για όλες τις χρήσεις(ίσως και λίγο περισσότερο)
- 250ml. Γάλα φρέσκο(χλιαρό)
- 5gr Μαγιά ξηρή(1 φακελάκι)
- 2 Αυγά(1 για τη ζύμη & 1 για τη γέμιση)
- 100ml. Ηλιέλαιο
- 1/2 κ.γλ. Ζάχαρη λευκή
- 1/2 κ.γλ. Αλάτι
- 200gr. Φέταγια τη γέμιση
- 100gr. Ανθότυρογια τη γέμιση
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Άνηθος Φρέσκος
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για τη ζύμηΣε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα με τη μαγιά και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει. Το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Έπειτα προσθέτω το ηλιέλαιο, το αυγό, τη ζάχαρη, το αλάτι και σιγα σιγά το αλεύρι. Πρέπει να γίνει μια μαλακή ζύμη. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 40 λεπτά περίπου. Όταν διπλασιαστεί παίρνουμε τη ζύμη και την χωρίσουμε σε 4 μπάλες. Ανοίγουμε την καθεμία με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα και το κόβουμε σε 8 τρίγωνα όπως την πίτσα. |
2 Ολοκλήρωση | Για τη γέμισηΣε ένα μπωλ θρυμματίζουμε τη φέτα και το ανθότυρο. Προσθέτουμε το αυγό, τον άνηθο και το πιπερι και την ανακατεύουμε για μα ομογενοποιηθούν τα υλικά. |
3 Ολοκλήρωση | Για τη σύνθεσηΜε ένα κουταλάκι βάζουμε τη γέμιση στη βάση κάθε τριγώνου και διπλώνουμε ελάχιστα τις άκρες ώστε να μη φύγει η γέμιση. Τυλίγουμε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να σχηματιστούν κρουασανάκια.Το ιδιο επαναλαμβανω και για τα υπολοιπα κομματια της ζυμης. |