Υλικά
- 240 γρ Βούτυρο
- 1 κεσεδάκι Γιαούρτι
- 1 Αυγό
- 1 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις+ 'οσο χρειαστεί για να μην κολλάει η ζύμη
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
Για τη γέμιση
- 100 γρ Ανθότυρο
- 100 γρ Φέτα
- 1 Αυγό
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για τη ζύμηΣε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, |
2 Ολοκλήρωση | Για τη γέμισηΣε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και το ανθότυρο και τα θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι. |
3 Ολοκλήρωση | Σύνθεση και ψήσιμοΒάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και χωρίζουμε σε μικρές μπάλες. Ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα. Βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο και αλείφουμε με νερό τη ζύμη περιμετρικά για να κολλήσει. Πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να κλείσει. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια μας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. |