Υλικά
- 300gr. Μαρμελάδα φράουλα
Για τη βάση
- 225gr. Μπισκότα τύπου πτι μπέρ
- 120gr. Βούτυρο γάλακτος
Για την κρέμα τυριού
- 300gr. Τυρί κρέμα
- 250gr. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 φιαλίδια Βανίλια σε σκόνη
- 100gr. Ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για τη βάσηΑλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο με το προσθέτουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε το μείγμα και έπειτα το απλώνουμε νε ένα κουτάλι σε μία φόρμα 20εκ. με αποσπώμενη βάση. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να συαθεροποιηθεί η βάση του γλυκού μας. |
2 Ολοκλήρωση | Για την κρέμα τυριούΣτο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν σαντιγί. Έπειτα το τυρί κρέμα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί. |
3 Ολοκλήρωση | Για το σερβίρισμαΜόλις σφίξει η κρέμα βγάζουμε το γλυκό απ' τό ψυγείο και απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα φραόυλα, να καλύψει όλη την επιφάνεια. Ξεφορμαρουμε και σερβίρουμε. |