Υλικά
- 400gr Γάλα συμπυκνωμενο ζαχαρούχο
- 100gr. Βούτυρο
- 125gr. Σοκολάτα κουβερτούρα
- 225gr Μπισκότα τύπου πτι μπέρ1 πακέτο
- 1 κ.σ. Κονιάκ
- 50gr Καρυδόψιχα
- 1 Βανίλια σε σκόνη
- 1 κ.σ. Χυμός πορτοκάλι
Για την επικάλυψη
- 100gr Ινδοκάρυδο τριμμένο
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και έπειτα το κονιάκ, το χυμό πορτοκάλι και τη βανίλια σε σκόνη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο. |
2 Ολοκλήρωση | Θρυμματίζουμε καλά τα μπισκότα και τα καρύδια στο μίξερ. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με το μείγμα με τη σοκολάτα που έχουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας και τυλίγουμε με μία μεμβάνη. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες να κρυώσει καλά για να μπορούμε να πλάσουμε τα τρουφάκια μας. |
3 Ολοκλήρωση | Αφού κρυώσει καλά η ζύμη με ένα κουταλάκι παίρνουμε κομμάτια και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το τριμμένο ινδοκάρυδο και πασπαλίζουμε τα τρουφάκια μας. |
4 Ολοκλήρωση | Για επικάλυψη, εκτός από ινδοκάρυδο, μπορείται να χρησιμοποιήσετε τρούφα ή κακάο σε σκόνη. Διατηρούνται στο ψυγείο. |