0 0
Τραχανότο με μανιτάρια

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
1 κούπα Τραχανάς ξινός
3 Μανιτάρια Πορτομπέλο
1 Σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
400 ml Ζωμός λαχανικών
100 γρ. Γραβιέρα
1 κ.σ. Βούτυρο
1 κ.σ. Μαϊντανός
Αλάτι - Πιπέρι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Τραχανότο με μανιτάρια

Παραδοσιακό προϊόν και σύγχρονη κουζίνα στο ίδιο πιάτο!

Χαρακτηριστικά:
    Κουζίνα:

    Υλικά

    Οδηγίες

    Κοινή χρήση

    Βήματα

    1
    Ολοκλήρωση

    Καθαρίζετε και κόβετε τα μανιτάρια σε κύβους.
    Για να μάθετε πως καθαρίζονται τα μανιτάρια Portobello, δείτε τις συμβουλές μας εδώ.

    2
    Ολοκλήρωση

    Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι και κόβουμε την σκελίδα σκόρδο στη μέση, την οποία βάζουμε και αυτή από την αρχή.
    Με αυτόν τον τρόπο θα αφήσουμε το σκόρδο να περάσει τα αρώματά του στο λάδι.

    3
    Ολοκλήρωση

    Όταν πάρουμε αρώματα από τη σκελίδα, την αφαιρούμε και βάζουμε να σοτάρουμε τα μανιτάρια. Η φωτιά μας είναι σε μεσαία προς χαμηλή ένταση. Αν δούμε ότι τα μανιτάρια απορρόφησαν όλο το λάδι, προσθέτουμε λίγο ακόμα από πάνω.

    4
    Ολοκλήρωση

    Όταν χάσουν τον 1/3 του όγκου τους (περίπου στα 7 λεπτά), σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
    Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε για άλλο ένα λεπτό, για να μην μας κολλήσει.

    5
    Ολοκλήρωση

    Προσθέτουμε τον ζωμό μέχρι να καλύψει το περιεχόμενο του τηγανιού και ανακατεύουμε. Κάνουμε αυτή τη διαδικασία προσθέτοντας ζωμό μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να είναι βρώσιμος.

    6
    Ολοκλήρωση

    Όταν έρθει στο επιθυμητό σημείο, αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και την γραβιέρα. Στο σερβίρισμα ρίχνουμε λίγο μαϊντανό για ντεκόρ και γεύση.
    Φροντίστε να σερβιριστεί ζεστό γιατί όπως και στο ριζότο ή κριθαρότο, όσο πέφτει η θερμοκρασία του φαγητού τόσο σταθεροποιείται καθώς στεγνώνουν και ομογενοποιούνται τα υγρά του.

    Panos

    https://thehungrysloth.com

    Σχόλια συνταγής

    Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
    προηγούμενο
    Πως προετοιμάζουμε μανιτάρια Portobello
    επόμενο
    Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες κουρκουμά
    προηγούμενο
    Πως προετοιμάζουμε μανιτάρια Portobello
    επόμενο
    Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες κουρκουμά

    Πρόσθεσε σχόλιο