0 0
Τρίχρωμες πέννες με κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
500 γρ Τρίχρωμες πέννες
3 Τομάτες Χυμός ντομάτας
1 κ.γ. Πάστα τομάτας
1 τεμ Κρεμμύδι ξερό
4-5 κόκκοι Μπαχάρι
1 κ.γ. στη μύτη Ζάχαρη λευκή
1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
2 Φύλλα δάφνης
1 σφηνάκι Ούζο
Για τα κεφτεδάκια
700 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος Ανάμεικτος με χοιρινό
1 Κρεμμύδι ξερό
1 Σκελίδα σκόρδο
5 φύλλα μεγάλα Δυόσμος φρέσκος
1 κ.γ Ρίγανη ξερή
1 Αυγό
4 φέτες μόνο την ψίχα Ψωμί λευκό
2 κ.σ. Ελαιόλαδο

Διατροφικές πληροφορίες

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Τρίχρωμες πέννες με κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα

Πολύχρωμο και γευστικό πιάτο για όλες τις περιστάσεις!

Υλικά

  • Για τα κεφτεδάκια

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Πλάθουμε τα υλικά για του κεφτέδες και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο με μεμβράνη.
Βράζουμε τις πέννες μέχρι ένα λεπτό πριν να έρθουν στο σημείο αλ ντέντε. Για να κόψουμε το βράσιμο τα σουρώνουμε ρίχνοντας νερό από τη βρύση.

2
Ολοκλήρωση

Σε φούρνο προθερμασμένο στους 180, σε ταψάκι με λαδόκολλα, στρώνουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε για 40' και από τις 2 μεριές.

3
Ολοκλήρωση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αραιώνουμε σε 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό την πάστα τομάτας. Μόλις πάρει χρυσό χρώμα το κρεμμύδι, σβήνουμε με λίγο ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του μέχρι να μείνει μόνο το άρωμα από τον γλυκάνισο. Προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, την αραιωμένη πάστα και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία ένταση και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

4
Ολοκλήρωση

Όταν τα κεφτεδάκια μας είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από τον φούρνο και τα βάζουμε να πάρουν άλλη μια βράση στη σάλτσα.
Σε ένα τηγάνι παίρνουμε ποσότητα από τις πέννες που θα καταναλωθούν με λίγο από τη σάλτσα και τα βράζουμε για 1'-2' μαζί με τριμμένο τυρί ώστε να δέσουν όλα μαζί.

Για το σερβίρισμα βάζουμε τις πένες σε ένα πιάτο και τοποθετούμε τα κεφτεδάκια από πάνω μαζί με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο δυόσμο.

5
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Στα κεφτεδάκια προσθέστε τριμμένη φρυγανιά αν το μείγμα βγει πιο αραιό από όσο θέλατε.
* Για πιο αφράτους και "χρυσούς" κεφτέδες, προσθέστε στο μείγμα μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα και δυο γιαούρτι μειώνοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
* Για πιο έντονη γεύση τηγανίστε τους κεφτέδες αντί να τους βάλετε στο φούρνο. Αν κάνετε αυτό το βήμα πρέπει να τους αλευρώσετε πριν τους τηγανίσετε.
* Ταιριάζει πάρα πολύ η παρμεζάνα, το πεκορίνο ή σκληρό τυρί Ελασσόνας.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Γλώσσες (α λα) μενιέρ
επόμενο
Μακαρονάδα φούρνου με ζαμπόν, τυρί και κόκκινη σάλτσα.
προηγούμενο
Γλώσσες (α λα) μενιέρ
επόμενο
Μακαρονάδα φούρνου με ζαμπόν, τυρί και κόκκινη σάλτσα.

Πρόσθεσε σχόλιο