Υλικά
Για τη βάση
- 2 πακέτα Μπισκότα oreo
- 120gr. Βούτυρο
Για το παγωτό
- 400gr. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 400gr. Γάλα συμπυκνωμενο ζαχαρούχο
- 2 φιαλίδια Βανίλια σε σκόνη
- 400gr. Γάλα εβαπορέ
- 1/2 πακέτα Μπισκότα oreoκομματάκια
Για το σερβίρισμα
- 1/2 πακέτα Μπισκότα oreoκομματάκια
- Σιρόπι σοκολάτας
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Για τη βάσηΘρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μίξερ, μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα. Στρώνουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 22εκ. Βάζουμε τη βάση στην κατάψυξη μέχρι να γίνει το μείγμα για το παγωτό. |
2 Ολοκλήρωση | Για το παγωτόΧτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια στο μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να γίνει σαντιγύ, Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε άλλα 2-3 λεπτά, Τέλος ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε άλλα 2 λεπτά. Σπάμε τα μπισκότα σε κομματάκια με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στο μείγμα για το παγωτό. Ανακατεύουμε ελαφρώς και περιχύνουμε πάνω από τη βάση μας. Βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες ή ακόμα καλύτερα για μια ολόκληρη νύχτα. |
3 Ολοκλήρωση | Για το σερβίρισμαΒγάζουμε την τούρτα μας από την κατάψυξη και στολίζουμε με τα υπόλοιπα σπασμένα μπισκότα και σιρόπι σοκολάτας. |