0 0
Τονοσαλάτα Mexican Style

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
7 φύλλα Μαρούλι Μεγάλα
1 Κρεμμύδι ξερό
8 Τοματίνια
2 Κονσέρβα τόνος Mexicana
150 γρ Τσένταρ τριμμένο
Για την sauce
2 κ.σ. Γιαούρτι
1 κ.σ. Μαγιονέζα
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι Χυμός λεμονιού
1/2 λεμόνι Ξύσμα λεμόνι
1/2 κ.γ. Κύμινο τριμμένο
Αλάτι

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Τονοσαλάτα Mexican Style

Mία Μεξικάνικη προσέγγιση στην τονοσαλάτα! Δοκιμάστε την όπως είναι ή ως γέμιση σε σπιτικά tacos από cheddar!

Κουζίνα:

Υλικά

  • Για την sauce

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 150 βαθμους. Σε ένα ταψάκι σε λαδόκολλα σχηματίζετε chips από τριμμένο τσένταρ και το αφήνετε για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσουν.

2
Ολοκλήρωση

Όσο γίνονται τα chips κόβετε τα φύλλα μαρουλιού σε μέγεθος για σαλάτα, τα τοματίνια αν είναι μέτριου μεγέθους, στα τέσσερα και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Αν το κρεμμύδι είναι μεγάλο βάλτε το μισό.
Ανοίξτε και ρίξτε τις κονσέρβες σε μπολ με τα υπόλοιπα υλικά για την σαλάτα και ανακατέψτε.

3
Ολοκλήρωση

Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τα υλικά για την sauce. Περιχύστε την μισή sauce στη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.

4
Ολοκλήρωση

Βγάλτε τα chips όταν είναι έτοιμα και αφήστε τα να σταθούν για 5'

5
Ολοκλήρωση

Όταν αρχίσουν να σταθεροποιούνται, με μια σπάτουλα προσεκτικά ξεχωρίστε τα από τη λαδόκολλα. Στο σημείο αυτό αν θέλετε να κάνετε tacos, αφήστε τα να καθίσουν στο πλαϊνό του ταψιού ώστε να πάρουν το αντίστοιχο σχήμα.

6
Ολοκλήρωση

Αν την παρουσιάσετε ως σαλάτα, ρίξτε την υπόλοιπη sauce και τοποθετήστε όμορφα τα chips που φτιάξαμε. Αν την παρουσιάσετε ως γέμιση για τα tacos τυριού, ξαπλώστε 2-3 τεμάχια σε κάθε πιάτο με λίγη τονοσαλάτα και περιχύστε με λίγη από την sauce που έμεινε.

Καλή σας όρεξη!

7
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips

* Αν δεν βρίσκετε τις κονσέρβες, πάρτε τόνο της επιλογής σας σε νερό. Στραγγίξτε το νερό καλά και βάλτε τον τόνο σε ένα μπολ. Για κάθε 100 γρ τόνου βάλτε 1 κουταλιά της σούπας κόκκινα βρασμένα φασόλια, μισή κουταλιά καλαμπόκι βρασμένο και 1 κουταλιά του γλυκού κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη. Στην μύτη του κουταλιού του γλυκου πιπέρι καγιεν και είστε έτοιμοι.
* Τα chips για να σταθεροποιηθούν εντελώς θέλουν 10 με 15 λεπτά. Για να τα βοηθήσετε και να επισπεύσετε τη διαδικασία, ακουμπήστε τα και από τις 2 μεριές σε απορροφητικό χαρτί όταν τα βγάλετε από τη λαδόκολλα ώστε να τραβήξει γρηγορότερα το λάδι τους.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Ριζότο με αρακά και καλαμπόκι
επόμενο
Σοκολατάκια μπανάνας
προηγούμενο
Ριζότο με αρακά και καλαμπόκι
επόμενο
Σοκολατάκια μπανάνας

Πρόσθεσε σχόλιο