Υλικά
- 3 Κρόκοι αυγών
- 4 ΑυγάΤο ασπράδι
- 500 γρ Τυρί κρέμαΜασκαρπόνε
- 2 δόσεις Καφές espresso
- 250 ml Γάλα φρέσκο
- 90 ml ΚρασίMarsala ή κονιάκ επιλογής σας
- 150 γρ Ζάχαρη άχνη
- 50 γρ Ζάχαρη λευκή
- 1 τεμ. Βανίλια σε σκόνηή 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 20 ΜπισκόταΣαβαγιάρ
- Κακάο
Οδηγίες
Βήματα
1 Ολοκλήρωση | Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών |
2 Ολοκλήρωση | Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με τα ασπράδια κ το αφήνουμε στην χαμηλή ταχύτητα για 25' περίπου. Αν στα 25' δεν έχει γίνει η μαρέγκα δυναμώνουμε στην μέτρια ταχύτητα για ακόμα 5'. |
3 Ολοκλήρωση | Βάζουμε το γάλα μας να βράσει σε ένα κατσαρολάκι. Όταν πάρει βράση, βάζουμε τις δόσεις εσπρέσο και το κρασί ή το κονιάκ κ αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε τυχόν αφρό από το γάλα. |
4 Ολοκλήρωση | Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το τυρί Μασκαρπόνε, τους κρόκους και την βανίλια και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. |
5 Ολοκλήρωση | Ρίχνουμε το αρωματισμένο γάλα σε ένα ρηχό σκεύος και ακουμπάμε τα σαβαγιάρ για πολύ λίγο από την μια πλευρά και από την άλλη. Προσοχή μην τα αφήσετε πολύ γιατί σπάνε. Στο σερβίρισμα, με ψιλό σουρωτήρι, βάζουμε κακάο σε σκόνη και πασπαλίζουμε ελαφρώς ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του τιραμισού μας. |
6 Ολοκλήρωση | Χρήσιμα Tips για το Τιραμισού* Τα μπισκότα επειδή απορροφούν τα υγρά πολύ γρήγορα, μπορείτε να βάλετε λίγο από το αρωματισμένο γάλα σε ένα μικρό μπρίκι και να ρίχνετε πολύ μικρές δόσεις ελέγχοντας έτσι την ποσότητα του υγρού πάνω στα μπισκότα. |