0 0
Τιραμισού

Μοίρασε το:

Η μπορείς να αντιγράψεις και να μοιράσεις αυτόν τον σύνδεσμο

Υλικά

Προσαρμογή των μερίδων:
3 Κρόκοι αυγών
4 Αυγά Το ασπράδι
500 γρ Τυρί κρέμα Μασκαρπόνε
2 δόσεις Καφές espresso
250 ml Γάλα φρέσκο
90 ml Κρασί Marsala ή κονιάκ επιλογής σας
150 γρ Ζάχαρη άχνη
50 γρ Ζάχαρη λευκή
1 τεμ. Βανίλια σε σκόνη ή 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
20 Μπισκότα Σαβαγιάρ
Κακάο

Πρόσθεσε στα αγαπημένα

Πρέπει να συνδεθείς ή να εγγραφείς για να προσθέσεις τη συνταγή ως αγαπημένη.

Τιραμισού

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό με έντονες Ιταλικές νότες.

Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Κοινή χρήση

Βήματα

1
Ολοκλήρωση

Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών

2
Ολοκλήρωση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με τα ασπράδια κ το αφήνουμε στην χαμηλή ταχύτητα για 25' περίπου. Αν στα 25' δεν έχει γίνει η μαρέγκα δυναμώνουμε στην μέτρια ταχύτητα για ακόμα 5'.

3
Ολοκλήρωση

Βάζουμε το γάλα μας να βράσει σε ένα κατσαρολάκι. Όταν πάρει βράση, βάζουμε τις δόσεις εσπρέσο και το κρασί ή το κονιάκ κ αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε τυχόν αφρό από το γάλα.

4
Ολοκλήρωση

Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το τυρί Μασκαρπόνε, τους κρόκους και την βανίλια και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Όταν γίνει η μαρέγκα, βάζουμε τη μισή από τον κάδο του μίξερ στο μπολ και ανακατεύουμε με μεγάλες κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ώστε να καταφέρει η μαρέγκα να δώσει όγκο στο υπόλοιπο μείγμα.
Προσθέτουμε την άλλη μισή και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αφρατεμένο μείγμα.

5
Ολοκλήρωση

Ρίχνουμε το αρωματισμένο γάλα σε ένα ρηχό σκεύος και ακουμπάμε τα σαβαγιάρ για πολύ λίγο από την μια πλευρά και από την άλλη. Προσοχή μην τα αφήσετε πολύ γιατί σπάνε.
Τοποθετούμε τα σαβαγιάρ πρώτα σε σκεύος της επιλογής μας, βάζουμε μία στρώση από το μείγμα μας, λίγα σαβαγιάρ ξανά από πάνω και άλλη μία στρώση από το μείγμα και είμαστε έτοιμοι.
Αφήνουμε το τιραμισού στο ψυγείο τουλάχιστον 6 ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα .

Στο σερβίρισμα, με ψιλό σουρωτήρι, βάζουμε κακάο σε σκόνη και πασπαλίζουμε ελαφρώς ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του τιραμισού μας.

6
Ολοκλήρωση

Χρήσιμα Tips για το Τιραμισού

* Τα μπισκότα επειδή απορροφούν τα υγρά πολύ γρήγορα, μπορείτε να βάλετε λίγο από το αρωματισμένο γάλα σε ένα μικρό μπρίκι και να ρίχνετε πολύ μικρές δόσεις ελέγχοντας έτσι την ποσότητα του υγρού πάνω στα μπισκότα.
* Μην βάλετε το κακάο πάνω στο τιραμισού όσο το έχετε στο ψυγείο γιατί θα νοτίσει και θα φαίνεται στην γεύση και στο άρωμα. Φροντίστε η σκόνη κακάο να μπαίνει μόνο στο σερβίρισμα.
* Αν θέλετε πιο γλυκιά γεύση, αντί για σκόνη κακάο βάλτε σκόνη σοκολάτας γάλακτος ή τρίψτε την αγαπημένη σας σοκολάτα στην επιφάνεια του τιραμισού .
* Αν και ο ελάχιστος χρόνος αναμονής στο ψυγείο είναι 6 ώρες, δοκιμάστε να αφήσετε το τιραμισού όλη την νύχτα για πολύ πιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
* Αποφύγετε να αφήσετε το τιραμισού πάνω από 2 - 3 ημέρες στο ψυγείο λόγω της περιεκτικότητας του σε αυγά.

Panos

https://thehungrysloth.com

Σχόλια συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
προηγούμενο
Γεμιστά με κιμά
επόμενο
Νιόκι με σάλτσα Blue cheese
προηγούμενο
Γεμιστά με κιμά
επόμενο
Νιόκι με σάλτσα Blue cheese

Πρόσθεσε σχόλιο