Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές
Μπουκιές κοτόπουλο σε ένα γευστικό συνδυασμό με μουστάρδα, μέλι και θυμάρι!
Οδηγίες
Κοινή χρήση
Βήματα
| Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πιπεριές, το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Τεμαχίζουμε το στήθος κοτόπουλο σε μπουκιές. Αφήνουμε το κοτοπουλο με ένα μικρό μέρος απο τις πιπεριές, σκόρδο και μπούκοβο να μαριναριστεί όλο το βράδυ στο ψυγείο. |
| Σε τηγάνι σε έντονη φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο. Όταν κάψει, σοτάρουμε τις μπουκιές κοτόπουλο μέχρι να χρυσίσουν. Όταν πάρουν χρώμα τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ. |
| Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 5-6 λεπτά. |
| Μεταφέρουμε στο τηγάνι τις μπουκιές και τις αφήνουμε να πάρουν για 2-3' αρώματα και σβήνουμε με το κρασί. |
| Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το μισο ζωμό και το θυμάρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά πρώτη βράση και αφήνουμε να σιγομαγευρευτεί. |
| Προσθέτουμε σταδιακά ζωμό εφόσον χρειάζεται μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο. |
| Χρήσιμα Tips *Όσο πιο μικρά κομμάτια κοτόπουλο, τόσο πιο γρήγορα θα μαγειρευτούν. *Μπορείτε να βάλετε χυμό από μισό λεμόνι αν θέλετε να ισορροπήσετε το μέλι. *Συνοδεύτε την τηγανιά με λευκό κρασάκι ή μπύρα. *Το στάδιο με το μαρινάρισμα είναι προαιρετικό. |
https://thehungrysloth.com
Σχόλια συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα για αυτή τη συνταγή, Γράψε το σχόλιο σου , χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα
Συνδέσου για να γράψεις σχόλιο